Vineri, 8 iunie 2012, a fost seara concertelor „noului val” de muzică românească, ce s-a manifestat pe scena Arenelor Romane din Bucureşti, începând cu ora 18:00, într-un concert live cu o compoziţie eterogenă, sub numele de Radio Music TV.

Au fost prezenţi Les Elephants Bizzares, The Mood, Trupa Veche, Hot Casandra, The Union, Pistol cu Capse, Changing Skins, Manfellow, VJ Eko, Yelllow, Monarchy, Unic Production Crew, Cosy, Mr. Levy, Perfect Zero for Infinity, Recycle Byn.

De această dată, curiozitatea noastră a fost să vedem cum se face încălzirea pentru un astfel de eveniment. Cum se „instalează” atmosfera, cum se „aprinde” cheful şi cum faci un public care te cunoaşte vag să cânte şi să strige cu tine.

Chiar dacă la început au existat doar grupuri restrânse de spectatori, lipsa unui public mai numeros nu a fost resimţită în show-ul oferit. Din contră, cei care au urcat pe scenă au dat dovadă de energie şi pasiune – ingrediente esenţiale, care sunt de fapt cheia succesului, valabilă pentru orice formaţie care vrea să reuşească în industria muzicală. Desigur, pe măsură ce seara s-a transformat în noapte şi publicul s-a mărit, cei de pe scaune s-au apropiat de scenă, de acordurile vii şi incitante.

Printre trupele care s-au remarcat la începutul show-ului îi menţionăm pe Hot Casandra, cu sound-ul lor uşor recognoscibil, un melanj de synth pop, electro, alternative şi „dream pop”. Muzica lui Paul Ballo (vocalist, producător), cel care se află în spatele numelui Hot Casandra, merită toată atenţia şi se numără printre acele creaţii menite să fie promovate şi difuzate la radio şi TV. A urcat pe scenă împreună cu Elena Vasilache (cea care a înlocuit-o pe cântăreaţa de operetă Bianca Ionescu, mama solistului, cu care acesta obișnuia să cânte hit-ul „Hold me Tight”).

Hot Casandra a început cu piesa „Birds and Boys”, ritmurile sunt „catchy”, iar prezenţa scenică cerea parcă un public mai numeros. Au urmat piese de pe EP-ul „Early Nightmares”, lansat în 2011, precum „Tira Mi Su”, „Hold Me Tight” şi „Larissa”, la fel de reuşite şi cântate cu aceeaşi implicare. Piesa „Hold Me Tight”, pe care solistul a anunţat-o ca un hit (îi dăm dreptate), a fost acompaniată de Elena Vasilache, care a făcut faţă cu brio acordurilor înalte.

Pentru cei care au venit la eveniment să asculte acorduri mai dure, după Hot Casandra au urmat Perfect Zero for Infinity, Changing Skins şi Monarchy, trupe de rock alternativ şi hard rock. Oată cu Perfect Zero for Infinity care şi-au caracterizat muzica drept metalcore, punk şi emo, s-au ridicat de pe scaune rockerii care au venit să dea din cap pe sunetele turbate. A existat şi o încercare timidă de pogo, având în vedere publicul în continuare restrâns.

Au urmat cei de la Changing Skins cu piese precum „Baby”, „Deeper and Deeper”, „Friday” şi „Epic fail”, pe care iubitorii de rock au putut să se dezlănţuie. Tupa a anunţat şi lansarea videoclipului „semi-porno” care a fost banat, dar care poate fi vizionat pe site-ul trupei. Cei de la Monarchy, care se caracterizează printr-un sound de progressive metal, au continuat în ritmurile alerte prin piese ca „Hysteria”, „Earthquake” şi „Feeding the beast”.

Odată spartă gheaţa de către primele trupe, atmosfera a început să se încingă serios. Show-ul a continuat până târziu în noapte cu restul trupelor din line-up, iar publicul a crescut considerabil la lăsarea serii.

Galerie foto Radio Music TV

Foto: Anca Tudosă