Noua formulă Queensryche a energizat publicul prezent în seara de 20 octombrie 2013, la Turbohalle în Bucureşti, unde artiştii americani au lansat cel mai recent album al trupei, intitulat chiar „Queensryche”.  Acesta a fost cel de-al treilea concert Queensryche în România, însă primul pentru noul solist, Todd La Torre.

Startul anunţat pentru ora 19:30 a fost decalat cu aproape jumătate de oră, când pe scenă au intrat membrii formaţiei autohtone C.O.D. Emoţiile trupei s-au simţit puţin în rândul publicului nu prea numeros la acea oră, însă C.O.D. a obţinut aplauze în final, după interpretarea mai multor piese, printre care „Nothing Like Me”, „It Still Rains”, „Say goodbye” şi piesa care dă şi numele albumului lor, lansat în aprilie 2013, „I Need To Get Out”.

C.O.D., concert în deschiderea Queensryche - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
C.O.D., concert în deschiderea Queensryche – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

După o scurtă pauză, cu scuzele de rigoare pentru întârziere, a început show-ul celei de-a doua trupe româneşti din deschiderea Queensryche, Days Of Confusion. Cu o atitudine relaxată, dar cu un ritm energic, membrii trupei au încălzit atmosfera pentru Queensryche, chiar dacă setlistul lor a numărat puţine cântece, din cauza întârzierii. Printre piesele lor s-au numărat „Meta” şi „Grace”. Chiar dacă au întâmpinat probleme cu sonorizarea la un moment dat, publicul a apreciat show-ul românilor.

Days Of Confusion, a doua trupă din deschiderea Queensryche – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Days Of Confusion, a doua trupă din deschiderea Queensryche – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Pe durata întregii seri, fumătorii din public au fost rugaţi să nu fumeze în sala unde era amplasată scena, ci în sala de lângă. Chiar dacă pe pereţi erau lipite şi anunţuri cu „Fumatul interzis”, acest lucru nu i-a impiedicat pe destul de mulţi spectatori să îşi savureze ţigările în faţa scenei. În ceea ce priveşte preţul băuturilor, cu jeton de 7 lei se putea cumpăra o bere, o sticlă de apă sau suc, sau după preferinţe, anumite cocktailuri. Foamea putea fi potolită cu popcorn sau hot dog.

Momentul cel mai aşteptat al serii a fost începerea show-ului Queensryche, care a apărut pe scenă în jurul orei 21:30 şi timp de o oră şi jumătate a ţinut publicul în priză. Michael Wilton (chitară), Eddie Jackons (bass), Scott Rockenfield (percuţie, clape), Parker Lundgren (chitară) şi noua voce Queensryche, Todd La Torre, au început concertul în forţă cu „Queen Of The Reich”, „Speak”, „Walk In The Shadows” şi „The Whisper”.

Todd La Tore, solistul Queensryche – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Todd La Tore, solistul Queensryche – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cu 30 de ani de existenţă pe scena muzicală, Queensryche a avut o istorie cu şuişuri şi coborâşuri. Cu toate astea, formaţia s-a impus ca etalon în definirea genului progressive heavy metal american. De remarcat este faptul că Queensryche este una dintre rarele trupe de metal care are la activ trei nominalizări la celebrele premii Grammy ale industriei muzicale. Trupa are la activ 13 albume, vândute în peste 20 de milioane de exemplare, plus alte 6 milioane de single-uri cumpărate de fanii din toată lumea.

Todd La Tore a comunicat cu publicul, mulţumind deseori pentru reacţiile entuziaste ale acestora, dar şi pentru ospitalitatea cu care a fost primit la prima sa vizită în România. Vocea sa şi virtuozitatea colegilor săi au făcut ca piesele Queensryche, atât cele mai vechi, cât şi cele noi, să fie cântate la unison cu cei din public. Printre piesele interpretate la Turbohalle s-au mai regăsit şi „Warning”, „Where Dreams Dare To Die”, „Prophecy”, „My Empty Room”, „Eyes Of A Stranger” şi „Empire”. Pentru partea de bis americanii au păstrat „Jet City Woman” şi „Take Hold Of The Flame”.

Michael Wilton, chitarist Queensryche - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Michael Wilton, chitarist Queensryche – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Concertul Queensryche din Capitală a fost organizat de Promusic Events şi Maximum Rock Magazin (Producător Nelu Brînduşan).