În cea de-a doua zi a celui mai cool festival al verii, Ciuc Summer Fest, pe cele doua scene amplasate la Zone Arena au urcat Brum Conspiracy, Les Elephants Bizarres, Urma, Kumm şi Pink Martini.

Deşi încă nu se adunase foarte multă lume, la ora 18:15, cei de la Brum Conspiracy au urcat pe scena principală a Ciuc Summer Fest. Baieţii şi-au făcut treaba cum ştiu ei mai bine şi au dat o doză de muzică electronică celor care au preferat să-i asculte de la terasă şi nu din faţa scenei.

Un public ceva mai numeros s-a strâns în jurul orei 19:00, cand în Jagermeister Arena au cântat Les Elephants Bizarres. Aceştia au cântat timp de 45 de minute piese ca „Have no Fear”, „Hello (says the Devil)” sau „Wish you were here”. Baieţii se pregătesc de lansarea unui album toamnă asta şi din ce-am auzit sâmbătă la Ciuc Summer Fest, se pare ca albumul va suna bine.

Imediat după, pe scena principală au urcat cei de la Urma. A fost un pic ciudat să văd Urma pe scena principală, iar apoi Kumm pe scena secundară, având în vedere că Urma s-a format datorită formaţiei Kumm. Probabil intenţia a fost să se păstreze câte un stil muzical pe fiecare scenă.

Deja publicul devenise mai numeros la ora 19:45 când au urcat cei de la Urma pe scenă, astfel că aceştia s-au „bucurat” de o atmosferă „mai caldă”. Au cântat piese de pe noul album, „Public Confessions”, dar şi piese celebre precum „This Time”, „Comfort” sau „How long does it take”. În timpul piesei „Lonely pub”, solistul trupei, Mani Gutău l-a invitat pe scenă pe percuţionistul trupei Pink Martini. Acesta l-a acompaniat pe Ati Panaitescu. Concertul s-a încheiat cu „Terminus”, cel mai recent single al trupei Urma, care se va afla pe viitorul album al trupei, „Lost end found”.

La ora 20:45, pe scena amplasata în Jagermeister Arena au urcat cei de la Kumm. Aceştia au început cu „Bad day”, piesa care conţinea în versuri şi numele ultimului album al trupei, „Far From the Telescopes”. De fapt, cam toate piesele cantate de Kumm sâmbătă seară au fost de pe ultimul album, exceptând „1000 de chipuri”, „Curse”, „Dictionary” şi „Morsa”. Arena Jagermeister a fost destul de plină la acest concert, chiar dacă spre final, spectatorii se îndreptau către scena principală, Ciuc Stage.

Momentul culminant al serii a fost concertul celor de la Pink Martini. Aceştia s-au aflat la a treia vizită în România, dar prestaţia de la Ciuc Summer Fest a fost prima în aer liber a orchestrei. Solistul trupei şi totodată fondatorul, Thomas Lauderdale, a vorbit în nenumărate rânduri în limba română, lucru care a fost apreciat de către public. El le-a mulţumit celor prezenţi că au venit la concert şi, de mai multe ori pe parcursul show-ului, a povestit, în limba română, tema melodiilor ce urmau să fie interpretate.

La ora 21:30, când au urcat pe scena cei de la Pink Martini, în faţa scenei principale de la Ciuc Summer Fest se adunaseră deja peste 8000 de spectatori. Fanii au fost răsplătiţi cu acordurile celebrelor „Let’s never stop falling in love”, „Anna”, „Sympathique”, „Lilly”, „Cante e dance”, „Dosvedanya mio bambino” sau „Hey Eugene”, precum şi cu piese de pe noul album: „Splendor in the grass”, „Ninna Nanna”, „Over the Valley” sau „Tuca Tuca”.

Atmosfera creată de orchestra Pink Martini i-a purtat pe spectatori într-o călătorie imaginară în jurul lumii. Au cântat melodii în engleză, franceză, italiană, rusă şi chiar şi în croată. Ne aşteptăm ca la urmatoarea vizită să cânte şi o melodie în română, mai ales că aceştia au declarat că România esta una dintre destinaţiile lor preferate pentru concert.

La bis au cântat doar o singură piesa, „Brasil”, iar după concert, Pink Martini şi-au aşteptat fanii la o sesiune de autografe.

Ciuc Summer Fest continuă şi azi cu concertele celor de la E.M.I.L, Viţa de Vie, The Mono Jacks, The MOOoD şi Gary Moore.

Poze Pink Martini

Vezi poze de la concertul Pink Martini!

Poze Les Elephants Bizarres, Urma şi Kumm

Vezi poze cu trupele Les Elephants Bizarres, Urma şi Kumm!

Foto: Maria Diana