Aşa cum ne-am obişnuit până acum, Arenele Romane găzduiesc unele dintre cele mai importante şi mai senzaţionale concerte rock şi metal, locaţia fiind mereu un punct de atracţie pentru dezinhibaţii fani ai acestui gen muzical. Nici spectacolul de la Metalhead Meeting, care a avut loc pe 21 septembrie 2013, nu a făcut excepţie, dovedindu-se un show cu adevărat intens din toate punctele de vedere. Lucru care nu e de mirare, dacă ne gândim la trupele care au fost cap de afiş la acest eveniment, şi anume Lake of Tears şi Hypocrisy.

Ne-am încălzit cu metal autentic românesc

Trupele de metal autohtone nu puteau lipsi de la Metalhead Meeting, astfel că prima jumătate a serii le-a aparţinut celor de la L.O.S.T., Taine şi Bucovina, care au dovedit că şi în România industria rock poate fi reprezentată cu succes.

Fanii veniţi la Metalhead Meeting 2013 - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Fanii veniţi la Metalhead Meeting 2013 – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la festival!

Spectacolul a început la ora 18:00 cu L.O.ST., recent reveniţi de la Posada Rock Festival, care au cântat piese de pe cel mai recent album al trupei, „Remains of Pain”, şi care include 10 piese. După concertul celor de la L.O.S.T. a urmat un show de jumătate de oră marca Taine, una dintre cele mai influente formaţii de death metal din România, şi chiar din Europa de Est. Bucovina a fost cea de-a treia şi ultima trupă românească care a urcat pe scena de la Arene. Stilul abordat, şi anume folk metal tradiţional, a plăcut mult publicului, melodiile „Straja”, „Mestecăniş” sau „Luna peste vârfuri”, fiind gustate din plin de fanii trupei.

HateSphere – o trupă aşteptată, dar care nu a impresionat prea mult

HateSphere e una din trupele despre care s-a tot vorbit înainte de Metalhead Meeting, danezii fiind aşteptaţi de publicul din România cu destul de mult entuziasm. Dar aparent, trupa nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, cei prezenţi preferând doar să asculte piesele, şi să nu se manifeste în niciun fel.

Formaţia daneză a cântat atât piese mai vechi, precum „Sickness within”, „Resurrect with a vengeance”, „Believer”, „Hate”, cât şi o piesă nouă, „Murderlust” de pe albumul cu acelaşi nume, şi cel mai recent de altfel.

HateSphere în concert la Metalhead Meeting 2013 - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
HateSphere în concert la Metalhead Meeting 2013 – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la festival!

Cei de la Hatesphere au fost foarte energici, au lăudat berea din România, şi i-au îndemnat pe oameni să cumpere tricourile inscripţionate cu numele trupei. Nu în ultimul rând, au ţinut să facă şi o poză cu publicul ţinând mâinile ridicate, pentru a o posta ulterior pe Facebook. Au încercat de două ori, deoarece se pare ca prima dată oamenii nu au fost prea receptivi la iniţiativa membrilor Hatesphere. Un pic dezamăgitoare atitudinea celor prezenţi la eveniment, destul de apatici pe durata concertului trupei daneze.

Lake of Tears au filmat DVD la Arenele Romane

Lake of Tears au fost cei care au reuşit să dezmorţească atmosfera, trupa suedeză având numeroşi fani în România, mulţi dintre ei prezenţi la Arene cu ocazia acestui concert.

Lake of Tears, headliner-i la Metalhead Meeting 2013 - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Lake of Tears, headliner-i la Metalhead Meeting 2013 – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la festival!

Aşa cum le promiseseră fanilor, Daniel Brennare, vocalist şi chitarist, împreună cu ceilalţi colegi de trupă, au filmat aseară un DVD cu show-ul din cadrul Metalhead Meeting 2013, deoarece, aşa cum au declarat, în România se simt ca acasă de fiecare dată când vin aici să susţină concerte.

Devotamentul publicului a fost răsplătit cu numeroase piese, cum ar fi „As Daylight Yields”, „When My Sun Comes Down”, „The Shadowshires”, „Raven Land”, „Sweet Water” sau „Illwill”. Fanii i-au chemat şi la bis şi au cântat „So Fell Autumn” şi „Forever Autumn”, piese de rezistenţă ale trupei şi totodată de sezon, dăruindu-ne nostalgia toamnei.

Hypocrisy – cea mai ovaţionată trupă la Metalhead Meeting 2013

Apariţia pe scenă a celor de la Hypocrisy a fost cu adevărat triumfală, profesionalismul şi experienţa de aproape 23 de ani în muzica death metal a membrilor trupei fiind evidente.

Peter Tägtgren (voce, chitară), Mikael Hedlund (bass) şi Reidar „Horgh” Horghagen (tobe) şi-au promovat cu ocazia acestui concert ultimul album, intitulat „End of Disclosure”, care vorbeşte despre conspiraţie şi promovează teme anti-illuminati, dar nu au uitat nici de piesele mai vechi care i-au consacrat.

Hypocrisy LIVE la Metalhead Meeting 2013 - Foto: Paul Voicu / iConcert.ro
Hypocrisy LIVE la Metalhead Meeting 2013 – Foto: Paul Voicu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la festival!

Spectacolul celor de la Hypocrisy a durat în jur de o oră jumătate, iar melodiile s-au succedat fără pauză, energia de care au dat dovadă fiind de apreciat. Mulţimea s-a dezlănţuit pe ritmul unor piese ca „Left to Rot”, „Fire In The Sky”, „Elastic Inverted Visions”, „Necronomicon”, „Apocalypse”, „Roswell 47” sau „Fractured Millenium”, iar la final componentii formaţiei au făcut o poză cu publicul în extaz după evoluţia fără cusur a idolilor lor.