Peste 4000 de fani au asistat sâmbătă, 23 noiembrie 2013, la un showMagic” marca Loredana, într-o Sală a Palatului ce a părut neîncăpătoare. Primul din cele două show-uri consecutive sold out, pe care artista le susţine weekend-ul acesta la Bucureşti, a fost o expozie de lumină, culoare şi efecte speciale, în care Loredana a strălucit, la propriu şi la figurat, timp de două ore şi jumătate.

Deşi a început cu 30 de minute mai târziu decât fusese anunţat, timp în care fanii au aplaudat şi strigat numele artistei, show-ul s-a desfăşurat cursiv ca o călătorie fascinantă prin carieră fabuloasă de 25 de ani a artistei. Spectacolul a fost împărţit în 9 momente, fiecare subliniind o altă faţă a solistei, care nu se fereşte de niciun gen muzical şi îşi demonstrează talentul indiferent că este vorba de pop, muzică populară, lăutărească, hip hop, dance sau orice altceva.

Debut magic de show

Vlad Grigorescu a fost cel care a dat startul spectacolului şi deşi la început publicul a fost puţin reticient, finalistul concursului „Românii au talent” i-a cucerit rapid cu trucurile sale magice şi umorul său. El a fost cel care, prin „magie”, a coborât cortina dezvăluind o lume a laserelor, roboţilor giganţi şi o scenă pe trei nivele ce avea să găzduiască zeci de artişti pe parcursul serii.

Cabron şi Loredana - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Cabron şi Loredana – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

O fată singură în noaptea” a fost piesa care a dat startul nebuniei muzicale, Loredana şi-a făcut apariţia la ultimul nivel al scenei într-o ţinută luminoasă venită parcă dintr-un film SF. Pentru piesele ce au urmat a renunţat la haina luminoasă, rămânând într-o ţinută scurtă şi plină de strălucire. Cabron a fost cel care a dat startul seriei de invitaţi care de-a lungul serii i-au încântat pe fie prezenţi. Alături de acesta, Lori a interpretat piesa „Apa„. Mai apoi, pe o canapea roşie şi-a făcut apariţia Cornel Ilie, solistul trupei VUNK, pentru piesa „Nu ştiu cine eşti” şi un moment plin de romantism.

Loredana şi Cornel Ilie (VUNK) - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Loredana şi Cornel Ilie (VUNK) – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Prima parte a show-ului s-a terminat cu o interpretare curată, fără efecte speciale, dansatori sau lasere, a piesei ” Zăpada palmei tale” cu Petru Călinescu.

Invitaţi speciali într-o seară ca din poveşti pentru Loredana

Misteriosul Carla’s Dreams a fost următorul invitat al serii, „Pohui” fiind cântată de cei doi şi aproape de toţi cei prezenţi. Cu Lori într-o ţinută albastră, acesta a cântat „Lumea ta„, noul lor single. A urmat apoi o „Extravaganţă” cu dansatori, acrobaţi şi cu Loredana suspendată la câţiva metri deasupra scenei pe o umbrelă magică.

Tudor Chirilă şi Loredana - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Tudor Chirilă şi Loredana – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Lucrurile au luat o tunură mai „periculoasă”, Loredana mergând „Pe sârmă” alături de chipeşul Tudor Chirilă. Cei doi au oferit apoi spectatorilor o interpretare superbă a piesei „Suflet drag„. Apariţia lui Caddy pe scenă a fost întâmpinată cu aplauze, cei doi cântând „Gliteratti” de pe albumul „Dragostea” şi, bineînţeles „Lumea e a mea (Ridică-mă la cer)” hit-ul ce a ţinut B.U.G. Mafia şi Loredana pe primele locuri în topurile muzicale săptămâni la rând, în 1998.

Caddy (B.U.G. Mafia) şi Loredana - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Caddy (B.U.G. Mafia) şi Loredana – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Talentul nu are limite

Momentul următor, cel dedicat muzicii orientale, a început cu Amir la ţambal şi a continuat cu o serie de piese pe ritmuri fierbinţi, printre acestea „Mi-e dor de aroma ta” şi „Aromaroma„. Dansatori în ţinute colorate şi membrii tarafului Agurida au devenit apoi centrul atenţie, iar „Regina” a revenit în „Şatră” într-o căruţă. A fost unul dintre momentele cele mai energice ale serii, atât pe scenă cât şi în public, fanii dansând nestingheriţi pe „Tzuki Tzuki” şi „ZigZagga„.

Amir şi Loredana - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Amir şi Loredana – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Următoarea oprire a călătoriei a readus în prim plan muzica populară românească. Cu o floare în par şi o ţinută inspirată din costumul tradiţional românesc, Lore a interpretat piese ca: „Hai nu şi nu şi da”, „Sanie cu zurgălăi”, „Mi-am pus busuioc în par” sau „Zi una mai săltăreaţă„, în aplauzele necontenite ale publicului.

Un omagiu minunat adus Mariei Tănase

Pentru Loredana Maria Tănase a fost dintotdeauna un izvor de inspiraţie, aşadar din show-ul de la Sala Palatului nu putea lipsi un moment dedicat celei ce o face mândră că este româncă, aşa cum chiar ea a declarat fanilor.

Loredana Groza - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Loredana Groza – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Înlocuind floarea din păr cu o diademă şi un voal alb, rochia albă cu una neagră şi strălucitoare, Loredana a oferit un omagiu minunat Mariei Tănase. Piese că „Ciuleandra”, „Mărioară de la Gorj” (interpretată într-o duet „virtual” cu marea artistă) sau „Cine iubeste şi lasă” au emoţionat miile de fani.

It’s magic

Grupul Jazzapela a oferit apoi un moment special cu un cover după „A kind of magic” de la Queen, urmat de piesa „It’s magic” cântată cu Lori. Seară s-a terminat cu publicul în picioare pentru piesele „Sukar”, „Viva Mamaia” şi „Lele” şi cu scena plină de muzicieni, dansatori, roboţi, acrobaţi şi clovni. Emoţionată, Lore le-a mulţumit tuturor pentru prezenţă şi a părăsit scenă.

Loredana alături de zeci de copii veniţi pe scenă - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Loredana alături de zeci de copii veniţi pe scenă – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

A revenit după 5 minute de aplauze pentru „Trandafir de la Moldova” şi a strâns alături de ea, pe scenă, zeci de copii ce veniseră să-i dăruiască flori. I-a invitat pe toţi la dans şi au „încins” o sârbă în faţă spectatorilor ce aplaudau. Cel de-al doilea bis l-a readus în faţă publicului pe Cornel Ilie pentru o interpretare plină de sensibilitate şi candoare a piesei „Bună seara, iubite”.

Loredana la bis alături de Cornel Ilie (VUNK) - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Loredana la bis alături de Cornel Ilie (VUNK) – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

„Magic” a fost un spectacol în adevăratul sens al cuvântului. Cu o producţie extraordinară show-ul s-a desfăşurat fără nicio eroare, impresionând prin frumuseţea multitudinii elementelor de scenografie care s-au completat reciproc oferind o seară magică fanilor. Dar dincolo de zecile de ţinute, efectele speciale, dansatori, acrobaţi, e Loredana. O artistă de o valoare extraordinară care a arătat din nou că talentul său este nelimitat la fel ca şi pasiunea sa pentru muzică.