Hugh Laurie, îndrăgitul actor şi cântăreţ de origine engleză, a ajuns pentru prima dată în România sâmbătă, 12 iulie 2014, pentru a susţine unul dintre cele mai aşteptate concerte ale verii. Fanii Hugh Laurie, actorul ce l-a interpretat pe celebrul doctor House, au umplut Sala Palatului din Bucureşti, având parte de un eveniment cu muzică bună şi o mulţime de zâmbete.

Reţeta unei seri perfecte: muzică live şi comedie

Aflat în plin turneu de promovare pentru cel de-al doilea său material discografic, Hugh Laurie a urcat pe scena Sălii Palatului cu un setlist plin de melodii de pe „Didn’t It Rain”. Cu o întârziere de doar câteva minute faţă de ora anunţată, atât artistul, cât şi cei şase componenţi ai trupei The Copper Bottom Band au stârnit ropote de aplauze din secunda în care au urcat pe scenă, aplauze ce aveau să continue pentru aproximativ două ore.

Având în vedere trecutul bogat în experienţă ca şi actor, standardele atât pentru muzică, dar şi pentru spectacolul în sine au fost destul de ridicate, Hugh Laurie depăşindu-le încă din primele cuvinte rostite în microfon.

Hugh Laurie pentru prima dată la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Hugh Laurie pentru prima dată la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Concertul a început, parcă, cu ceea ce gândea întreaga sală, şi anume o bucată din melodia „What a Man” şi cele câteva cuvinte în limba română pe care Hugh Laurie a reuşit să le înveţe înainte de concert.

Momentele umoristice nu aveau cum să lipsească din concertul unui astfel de artist, cel mai de seamă constând în explicaţia lui Hugh vis-a-vis de faptul că spectatorii Sălii Palatului îşi asumă un mare risc venind la concertul său: „Dacă aş fi în avion şi aş auzi pilotul avionului spunând că până acum două săptămâni a fost dentist, dar de curând s-a hotărât să îşi urmeze visul de a fi pilot, aş fi puţin reticent„. Pe de altă parte, artistul le-a mulţumit în nenumărate rânduri fanilor că au venit să îl vadă în număr atât de mare.

Lecţie de istorie muzicală cu The Copper Bottom Band

Cu o formaţie impresionantă în spate, întreg spectacolul a fost construit astfel încât fiecare melodie să surprindă şi mai mult sau să accentueze veselia, atunci când era nevoie de aşa ceva, multe din melodii fiind extrase de pe noul album, „Didn’t it Rain”.

The Copper Bottom Band la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
The Copper Bottom Band la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Astfel, am avut ocazia să îl cunoaştem pe adevăratul Hugh Laurie prin piese precum: „Iko Iko” sau „Let The Good Times Roll”, dar şi pe impresionantele vocaliste Sister Jean McClain şi Gaby Moreno pe cântece ca „What Kind Of Man Are You”. De asemenea, într-un repertoriu unde blues-ul a tronat liniştit, şi-a făcut loc şi tango-ul argentinian „El Choclo/Kiss Of Fire”, duet între Laurie şi Moreno, ce a luat sfârşit chiar în paşi de dans.

„Nu credeam că voi spune asta vreodată, dar urmează un cântec de pe primul album”

Trecerea la melodiile mai vechi a fost destul de bine accentuată de cântăreţul britanic, spunând: „aceasta este o propoziţie pe care nu credeam că o voi spune în afara duşului meu, însă urmează un cântec de pe primul album„, alegerea făcută fiind „You Don’t Know My Mind”. Pe măsură ce concertul a avansat, am avut ocazia să ne familiarizăm şi cu restul componenţilor The Copper Bottom Band, unul mai impresionant ca şi celălalt: David Pilch la contrabass, Vincent Henry şi Elizabeth Lee la trombon şi trompetă, Herman Matthews la percuţie şi Mark Goldenberg la chitară.

Mii de spectatori s-au bucurat de show-ul Hugh Laurie With The Copper Bottom Band la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Mii de spectatori s-au bucurat de show-ul Hugh Laurie With The Copper Bottom Band la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Deşi plin de surprize, întreg concertul a avut o temă, venită chiar de la Hugh Laurie, ce prezenta aproape fiecare piesă ca „acesta este un cântec foarte vechi„. Printre aceste cântece foarte vechi, artiştii au cântat şi „Wild Honey”, „Louisiana 1927”, „St. James Infirmary”, „Green Green Rocky Road”. Pe cea din urmă piesă, componenţii trupei The Copper Bottom Band s-au bucurat de o ultimă demonstraţie de forţe, cu câte un solo pentru fiecare membru, moment ce a marcat şi ieşirea de pe scenă a artiştilor. Hugh Laurie nu a părăsit scena până când nu le-a mulţumit din nou talentaţilor artişti ce îl acompaniau pe scenă, oferindu-le chiar şi o plecăciune.

La insistenţele publicului, artiştii au revenit pe scenă pentru melodiile „Changes” şi clasica „You Never Can Tell”. Deşi Hugh Laurie şi The Copper Bottom Band îşi luaseră deja la revedere de la români, publicul s-a îndurat cu greu să părăsească Sala Palatului, semn că întreaga seară a fost cu adevărat una reuşită.