Bucurie, emoţie şi multă culoare sunt cuvintele ce descriu concertul celor de la Holograf, susţinut la Sala Palatului, pe 25 noiembrie 2013. Spectacolul a fost primul din seria Cât de departe, publicul având ocazia de a asculta piese de pe cel mai recent album al trupei, „Love Affair”, dar şi multe alte hit-uri care au consacrat formaţia de-a lungul celor 35 de ani de carieră.

După un an de absenţă de pe scenele din România, din pricina problemelor de sănătate cu care s-a confruntat Dan Bittman, cei de la Holograf ne-au încălzit din nou inimile cu cele mai speciale piese, încărcându-ne bateriile până la următorul lor concert.

Un concert ca o poveste frumoasă de iubire

Aşa cum ne-au obişnuit deja, cei de la Holograf au cântat iubirea aşa cum numai ei ar putea să o facă, trezindu-ne cele mai profunde sentimente. Prima parte a concertului s-a conturat ca o frumoasă poveste de dragoste, membrii formaţiei alegând să interpreteze unele dintre cele mai romantice piese din repertoriu.

Sala Palatului a fost plină la conertul de revenire al trupei Holograf - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Sala Palatului a fost plină la conertul de revenire al trupei Holograf – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Roua dimineţii” a fost cea dintâi melodie, iar Dan Bittman a insistat ca publicul să se ridice în picioare încă de la începutul spectacolului. Spectatorii s-au conformat şi, rând pe rând, piesă după piesă, toată sala s-a ridicat într-un final în picioare, iar distracţia a fost cuvântul de ordine.

Pentru ca doamnele şi domnişoarele să se simtă împlinite şi pentru a ne arăta că şi băieţii pot fi foarte sensibili, ne-au cântat piesa „Şi băieţii plâng”, iar „Dragostea mea” a trezit cu siguranţă amintiri legate de iubiri neîmplinite, care au frânt inimi, dar pe care ni le amintim mereu.

Şi pentru a ne demonstra că dragostea sinceră şi puternică învinge orice obstacol şi că prin iubire trăim veşnic, nu putea lipsi piesa „Dacă noi ne iubim”, urmată de „Cât de departe”, reflectare a unei iubiri de care ne dorim să scăpăm, dar care se întoarce de fiecare dată oricât de mult am încerca să o îndepărtăm.

Trupa Holograf a revenit pe scenă după o pauză de un an - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Trupa Holograf a revenit pe scenă după o pauză de un an – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Prima parte a concertului s-a încheiat cu un moment plin de nostalgie, şi anume o călătorie cu „Maşina timpului”, în timpul căreia pe fundal s-au derulat imagini şi înregistrări surprinzând evoluţia trupei Holograf, dar şi momente haioase din culisele concertelor.

Familia Holograf reunită în premieră

Concertul nu a reprezentat numai revenirea lui Dan Bittman pe scena Sălii Palatului, după problemele de sănătate pe care le-a îndurat în decursul anului trecut, dar şi reunirea, pentru câteva momente ce-i drept, a familiei Holograf. Astfel, Gabriel Cotabiţă şi Mihai Pocorschi, care au reprezentat nucleul formaţiei Holograf de la începutul anilor ’80, au fost invitaţii speciali ai lui Dan Bittman, aceştia cântând împreună melodia „Umbre pe cer”. În acest mod, Dan Bittman şi-a arătat recunoştinţa faţă de munca depusă de cei doi la începuturile trupei Holograf.

Trupa Holograf "reunită" pentru câteva momente - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Trupa Holograf „reunită” pentru câteva momente – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Tot împreună ne-am amintit şi de anul 1986, care a deschis noi orizonturi şi perspective pentru Holograf, acesta fiind debutul unei cariere strălucite pentru membrii formaţiei, şi totodată anul în care Dan Bittman s-a alăturat trupei.

Un val de copii pe scenă şi multă bună dispoziţie

Nu numai adulţii îi iubesc pe cei de la Holograf, ci şi prichindeii care au ţinut să ne demonstreze acest lucru urcând pe scenă într-un număr foarte mare şi copleşindu-l pe Dan Bittman cu îmbrăţişări după ce a cântat 3 piese împreună cu aceştia pe scenă. Însă, deoarece urma un moment mai serios şi mai sensibil, i-a rugat politicos pe copii să coboare de pe scenă, pentru a ne încânta cu piesa „Am rămas doar noi”. Deşi nu e o piesă pe care o cântă prea des în concerte, Dan Bittman ne-a mărturisit că a considerat că după un an de tăcere acesta era momentul ideal să o interpreteze din nou.

Dan Bittman ca cântat alături de copiii prezenţi la concert - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.

Dan Bittman ca cântat alături de copiii prezenţi la concert – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Au urmat şi piesele emblematice ale trupei, şi anume: „Vreau o minune”, „Romeo & Julieta”, „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, „Ţi-am dat un inel”, iar la bis am avut parte de „Dincolo de nori” şi „Banii vorbesc”, acestea completând seara absolut minunată petrecută alături de o trupă de care e imposibil să te plictiseşti.

Bineînţeles, ca nişte adevăraţi profesionişti, cei de la Holograf s-au îngrijit şi de partea vizuală a concertului lor, astfel că am avut parte de jocuri de lumini spectaculoase. Altfel spus, concertul a fost unul de care ne vom aminti cu drag şi aşteptăm cu nerăbdare următoarele apariţii ale trupei.

Setlistul concertului Holograf la Sala Palatului

1. Roua dimineţii
2. Dacă vrei
3. Şi băieţii plâng
4. Primăvara începe cu tine
5. Dragostea mea
6. Dacă noi ne iubim
7. Cât de departe
8. N-am ştiut
9. Maşina timpului
10. Umbre pe cer
11. Singur pe drum
12. Am rămas doar noi
13. Doar o viaţă
14. Dimineaţă în altă viaţă
15. Ochii tăi
16. Vreau o minune
17. Romeo & Julieta
18. Să nu-mi iei niciodată dragostea
19. Ţi-am dat un inel
Bis
20. Dincolo de nori
21. Banii vorbesc

Citeşte despre: , , ,