La un an de la primul său concert în România, cântăreaţa marocană Hindi Zahra a revenit pe scena din Bucureşti, într-un spectacol care a avut loc pe 1 noiembrie 2016 la Arenele Romane. Show-ul, care face parte din seria de concerte Jazz Night Out, a fost deschis de către Dan Byron şi Luiza Zan, cu al lor deja cunoscut Live Acoustic Duo.

Înarmaţi doar cu vocile care i-au consacrat şi cu chitarele, cei doi artişti şi-au încântat publicul timp de o oră cu melodii cunoscute din repertoriul naţional şi internaţional. Reinterpretările celor doi au fost primite cu surprindere şi încantare de către public. Dan Byron şi Luiza Zan au demonstrat astfel, încă o dată, că între jazz şi rock se poate găsi un echilibru perfect.

Dan Byron şi Luiza Zan, în concert în deschiderea show-ului Hindi Zahra - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Dan Byron şi Luiza Zan, în concert în deschiderea show-ului Hindi Zahra – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Dan Byron este cunoscutul solist al trupei de rock alternativ care îi poartă numele, însă publicul îl cunoaşte şi din colaborările cu trupele Urma şi Kumm. Luiza Zan este deja un nume cu notorietate în lumea jazzului autohton, în 2015 fiind nominalizată la Romanian Jazz Awards la categoria „Artistul anului”.

Ajunsă pentru a doua oară la Bucureşti, Hindi Zahra a venit însoţită de bandul său compus din Jerome Plasseraud (chitară), Jaff Hallam (bass), Paul Salvagnac şi Raphael Seguiner (tobe), Do Nascimento Jose Luis (percuţie) şi David Dupuis (clape, trompetă). Ritmurile de jazz, blues, gypsy şi folk marocan s-au împletit melodios pe scena de la Arenele Romane încă din prima clipă. Artista a cântat melodii de pe ultimul său album, „Homeland”, pentru care a făcut şi un turneu de promovare în 2015, însă şi-a încântat fanii şi cu piese mai cunoscute.

Recenzia concertului Hindi Zahra de la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Recenzia concertului Hindi Zahra de la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

În spectacolul de la Arenele Romane Hindi a cântat în engleză, franceză şi barbera, limba ei maternă. Setlist-ul a inclus melodii precum „Imik”, „Any Story”, „Un jour”, „La luna”, „Set Me Free” şi „Stand Up”, dar şi celebra „Beautiful Tango”, pe care publicul părea că a aşteptat-o încă de la începutul concertului.

Atmosfera a fost una suavă şi delicată, pe alocuri mistică, iar „pauzele” artistei au fost de fapt transformate de către bandul său în adevărate solo-uri de percuţie, respectiv de chitară. Jerome Plasseraud a avut astfel ocazia să-şi pună în valoare talentul şi determinarea cu câteva riffuri destul de sonore. Percuţionistul trupei, Do Nascimento Jose Luis, a rămas singur pe scenă preţ de câteva minute bune cu o interpretare originală şi aparent improvizată.

Recenzia concertului Hindi Zahra de la Bucureşti - Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro
Recenzia concertului Hindi Zahra de la Bucureşti – Foto: Daniel Robert Dinu / iConcert.ro

Vezi mai multe poze în galeria foto de la concert!

Cât despre comunicarea cu publicul, artista şi-a păstrat stilul boem şi discret, salutându-şi călduros fanii şi mulţumindu-le pentru participare. Concertul s-a încheiat după ora 22:30, cântăreaţa ieşind de pe scenă în aplauzele deja nostalgice ale celor prezenţi.

Show-ul a făcut parte din seria de concerte Jazz Night Out, organizată de Twin Arts.