Sala Palatului din Bucureşti a fost plină pe 29 octombrie 2011 spre fericirea membrilor trupei dIRECŢIA 5. Pentru aproape două ore, spectatorii au avut parte de o excursie muzicală în repertoriul bogat al trupei.

De la hituri cu vechime, ca „Seducţie” (1993) sau „Superstar” (1999), la piese noi, de pe urmatorul album ce va fi lansat ]n luna februarie, ca  „Hello„, membrii formaţiei au reuşit să sensibilizeze, să stimuleze sau să incite la dans publicul. Ce mod mai bun putea exista pentru a le mulţumi fanilor care le-au fost alături timp de aproape 20 de ani, decât acest show ce a oferit într-o variantă concentrată tot ceea ce înseamnă muzica dIRECŢIA 5.

Începuturi calde

Concertul a debutat, în aplauzele spectatorilor, cu „Îmi amintesc ziua ta„, un început optimist şi care poate simboliza starea trupei după multiplele lor succese de-a lungul anilor şi până acum: „Pun pariu ca lumea e a mea.Da, e sigur, sigur a mea„. Unii spectatori au avut ocazia şi norocul să asiste la acest concert chiar de pe scenă, în stânga şi în dreapta formaţiei fiind amplasate două tribune. Astfel, pe durata întregului concert, membrii formaţiei au fost înconjuraţi de aplauze, la propriu.

Următoarea piesă a fost, bineînţeles, „Îţi mulţumesc” pe care Cristi Enache a dedicat-o tuturor celor aflaţi în sală. Au urmat „De unde vine” şi „Tot ce vrei”, piese prin care trupa şi-a propus să scoată din amorţeală publicul. Într-adevăr, au reuşit în timpul următoarei melodii, „Cu tine să zbor„, când spectatorii, încurajaţi de solist, au susţinut ritmul cu aplauze şi au cântat alături de ei. „E ceva„, a impresionat şi emoţionat publicul prin versuri şi interpetare: „Nu încerca să ascunzi, nu nega, e ea/ E ceva ce nu poţi controla…/ Dragostea…„. Pentru ca trecerea de la romantism la acorduri mai dure să nu fie prea bruscă „Unde eşti” a fost piesa intermediară care anunţa dezlănţuirea.

În picioare, şi la dans!

Scena s-a umplut de o lumină roşie, puternică, care anunţa rockul autentic dIRECŢIA 5, prin melodia „Seducţie„. Acordurile puternice de chitară, furia tobelor şi vocea puternică a solistului Toni Şeicărescu a ridicat lumea în picioare. Mulţi dintre ei au preferat scările ca loc de dans, până la finalul concertului.

Au urmat hituri după hituri ca „Dacă ai ştii„, „Eşti stilul meu„, „Ai un loc„, „Povestea noastră„, „Cineva„, piese care au înflăcărat publicul, mereu încurajat de Toni şi Cristi cu mesaje glumeţe: „Hai, vocea României, să vă aud!„, „Românii au talent” sau „Acum începe spectacolul„. Trupa a oferit spectatorilor o surpriză plăcută atunci când au cântat, în exclusivitate, piesa „Hello” de pe noul album. Au existat şi momente de respiro precum cele oferite de sunetele romantice ale melodiei „Tărâm de vis„.

La final, trupa le-a mulţumit încă o dată fanilor cu „Îţi mulţumesc„, doar că, de data aceasta, versurile au venit şi din partea publicului care părea că răspunde cu satisfacţie pentru spectacolul oferit. A urmat un alt gest nobil care a adus zâmbetul pe buzele fetelor din sală şi numeroase exclamaţii de mulţumire: piesa „O fată ca ea„, pe care solistul a dedicat-o tuturor celor aflate în sală. În continuare, publicul şi-a manifestat entuziasmul pentru binecunoscuta piesă „Am nevoie de tine„.

Aplauzele, care păreau să nu se mai termine, au determinat trupa să ofere un bis foarte generos. După prezentarea trupei, au mai urmat nu mai puţin de cinci melodii: „Îmi amintesc ziua ta„, cu care începuse spectacolul, şi alte patru piese pe care publicul a dansat şi aplaudat fără încetare: „Şi ce dacă„, „Ea şi lumea mea„, „Superstar„, „Eşti îngerul meu„. La final, pe fundalul piesei „Eşti îngerul meu„, toţi copiii care până atunci au asistat la concert din tribunele special amenajate pe scenă, s-au alăturat trupei, aplaudând şi dansând împreună cu ei, într-un moment special.

Concertul „Îţi mulţumesc” a fost un spectacol pentru toţi, care într-adevăr a mulţumit pe toată lumea, de la nostalgici la cei mai tineri fani, de la doamne şi domnişoare, la cei care iubesc rockul clasic dIRECŢIA 5 şi nu în ultimul rând, copiii.

Spectacolul „dIRECŢIA 5 – Îţi mulţumesc” din Bucureşti a fost organizat de către MSI (Media Services International) având ca partener principal pe Magic FM.

Galerie foto dIRECŢIA 5 – Îţi mulţumesc

Vezi galeria foto a concertului dIRECŢIA 5!

Foto: Betty Cristea