Pe 23 septembrie 2012 clubul Chaos Venue (fostul Jukebox Venue) a fost gazda concertului trupei britanice de rock progresiv Anathema. Concertul a făcut parte din turneul de promovare al celui mai recent album al trupei, „Weather Systems„, şi a fost organizat de Phoenix Entertainment.

Vezi imagini de la precedentul concert Anathema la Bucureşti!

În jurul orelor 21:30 trupa din Liverpool a urcat pe scenă în apaluzele unui public numeros şi nerăbdător de a asculta un concert cu stil. Acesta a fost cel de-al nouălea concert al trupei în România, primul având loc în 1994, iar cel mai recent în noiembrie 2010 în The Silver Church.

Piesele pe care le-au interpretat în prima parte a concertului din Chaos Venue au fost de pe ultimele albume ale trupei, piese pline de emoţie pe care au reuşit să o inducă şi celor prezenţi. Vocea caldă a lui Lee Douglas s-a armonizat perfect cu cea a lui Vincent Cavanagh (chitară solo, voce).

De-a lungul timpului, trupa a abordat mai multe stiluri muzicale, pornind de la doom/death metal au continuat cu alternative rock sau rock progresiv. Dar indiferent de titulatura stilului pe care îl cântă, Anathema este o trupă care pune suflet în muzica pe care o face, lucru care este simţit şi apreciat de fanii lor, aşa cum au demonstrat-o şi în cadrul show-ului de la Bucureşti prin ropotele de aplauze cu care însoţeau fiecare piesă.

Din setlist-ul de la Bucureşti nu au lipsit piese precum: „Untouchable, Part 1„,”Untouchable, Part 2„, „Thin Air„, „Dreaming Ligh„, „A Simple Mistake„, „The Beginning and the End„, „Closer„, „A Natural Disaster„, „Deep”, „One Last Goodbye” sau „Flying„.

Vezi întreaga galerie foto de la concertul Anathema din Chaos Venue!

La bis, publicul a primit piesa „Fragile Dreams” în variantă rock, spre deliciul fanilor care îşi doreau poate să asculte mai mult din vechea Anathema. Anathema înseamnă astăzi: Vincent Cavanagh (chitară, voce), Daniel Cavanagh (chitară), John Douglas (tobe), Jamie Cavanagh (bas), Lee Douglas(voce).