Acest eveniment a avut loc in data de 23 Sep 2012.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Duminică, 23 septembrie, clubul Jukebox Venue din Bucureşti va găzdui concertul trupei Anathema, ocazie cu care formaţia se va afla pentru a noua oară în România, la 18 ani după primul concert susţinut la Sala Polivalentă. Conform organizatorilor, Phoenix Entertainment, evenimentul „va produce isterie în rândul împătimiţilor muzicii rock printr-un show de excepţie„.

Vezi imagini de la ultimul concert Anathema de la Bucureşti!

Anathema s-au înfiinţat în anul 1990 în oraşul Liverpool, iniţial abordând genul doom metal sub titulatura Pagan Angel. În activitatea trupei s-au înregistrat nouă albume de studio, iar atenţia criticilor a venit în 1993 odată cu albumul de debut „Serenades”. De la doom metal formaţia a trecut ulterior la gothic metal, rock alternativ şi progresiv, fapt nevăzut cu ochi foarte buni de către o parte a fanilor Anathema.

Cântând de fiecare dată în faţa unor săli arhipline, membrii trupei Anathema şi-au extins turneul european „Weather Systems” din acest an şi au inclus concertul de la Bucureşti în lista locaţiilor cu semnificaţie majoră în promovarea celui mai recent material discografic. Albumul lansat în aprilie 2012, „Weather Systems” a depăşit orice aşteptări, artiştii precizând ca este la un alt nivel faţă de albumul din 2010 – „We’re here because we’re here” – din toate punctele de vedere, de la versuri până la partea de producţie, practic un album complet cu muzică absolut nouă.

Referindu-se la sursa de inspiraţie a trupei, solistul Vincent Cavanagh declara în urmă cu câţiva ani pentru o publicaţie din România: „oricine vrea să se apuce de cântat, ar trebui să-şi urmeze inima, sulfetul şi să-şi transpună sentimentele şi pe sine în propria muzică. Numai aşa poate să fie unică. Cel mai onest lucru pe care poti să-l faci este să-ţi transpui sentimentele în muzică„.

Bilete Anathema

Biletele pentru concertul Anathema din Bucureşti sunt disponibile la următoarele preţuri:

Între 15 iunie şi 23 septembrie 201280 lei – în picioare
120 lei – cu locLa intrare95 lei – în picioare
135 lei – cu loc

Cumpara bilet

Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.