Legendele muzicii rock britanice, Status Quo vor poposi pe scena Sălii Palatului pe 17 octombrie 2012. Primul concert al trupei la Bucureşti va fi deschis de un recital al celor de VH2 care va începe la ora 20:00.

Află ce ne-au declarat cei de la Status Quo înaintea concertului de la Bucureşti!

Pentru spectatori uşile Sălii Palatului se vor dechide la ora 19:00. Gabriel Cotabiţă, Mihai Pocorschi şi colegii lor de trupă îi vor încânta pe cei prezenţi cu piese ca „Trece vremea”, „Fiecare zi fără tine” sau „Mai stai” începând cu ora 20:00. După o scurtă pauză pe scena bucureşteană vor urca cei de la Status Quo.

50 de ani de rock marca Status Quo

Trupa britanică ajunge pentru prima oară în Bucureşti, la 17 ani de la concertul susţinut în Piaţa Sfatului din Braşov. Aflaţi în turneul de promovare al albumului de studio cu numărul 29, „Quid Pro Quo„, Status Quo dovedesc că deşi au trecut 50 de ani de la debut sunt una dintre forţele muzicii britanice.

Cu un stil propriu de boogie rock, care nu îi încadrează în tiparele rockerilor excentrici, Status Quo a fost mereu considerată o trupă „a maselor” care are acel ceva care atrage „clasa muncitoare”, cum declară Melanie Armstrong de la HMV, una dintre cele mai importante companii din domeniul muzical din Marea Britanie.

Status Quo, inspiraţie pentru marii artişti ai lumii

Însă muzica lor nu a fermecat doar publicul, ci şi generaţii întregi de muzicieni de la Def Leppard, Noel Gallagher şi Ozzy Osbourne, la Kasabian sau Coldplay, nenumăraţi artişti au fost influenţaţi de muzica legendelor britanice. Printre aceştia se află şi Brian May, chitaristul Queen declarând de curând: „Dacă aş fi fost în Status Quo, aş fi foarte mândru de mine”.

Timp de 50 de ani trupa din Londra a lansat albume pe bandă rulantă, majoritatea obţinând clasări în topurile de vânzări. Materialele lor discografice s-au vândut în peste 120 de milioane de exemplare în toată lumea, iar 64 din piesele lor au ajuns în topurile din Marea Britanie, mai multe decât ale oricărei alte trupe.

Piese ca „In the Army Now”, „Caroline”, „Down, Down” sau „Rockin’ All Over the World” îi vor încânta cu siguranţă pe fanii ce vor fi prezenţi la evenimentul organizat de Emagic pe 17 octombrie 2012. Nerăbdători să ajungă la Bucureşti cei de la Status Quo sunt interesaţi să vădă şi câteva dintre atracţiile turistice ale Capitalei. Francis Rossi, solistul trupei a declarat: „Am auzit foarte multe despre Ceauşescu şi despre aşa zisele sale «palate». M-aş bucura să avem timp să vizităm centrul şi puţin din Casa Poporului, despre care am auzit că este impresionantă„.

Biletele pentru concertul Status Quo de la Sala Palatului din Bucureşti sunt disponible la următoarele preţuri, în funcţie de distanţa faţă de scenă: 95, 160, 225, 285, 385 lei. Acestea mai pot fi achiziţionate momentan în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, dar şi la Sala Palatului.