Summer Well 2014 îi va aduce pe scena de pe Domeniul Stirbey din Buftea pe: Placebo, Bastille, The National, John Newman, Miles Kane, The 1975, Tom Odell, Chlöe Howl, Reptile Youth şi Prides. După o ediţie sold-out, „festivalul ca o vacanţă” revine la Buftea, între 9 şi 10 august 2014.

Placebo şi Bastille, headliner-ii festivalului

Deloc străini Bucureştiului, trupa Placebo revine în faţa fanilor de la noi, după lansarea celui mai nou album „Loud Like Love” din septembrie 2013. Chiar dacă structura formaţiei s-a mai schimbat de-a lungul timpului, trupa Placebo şi al său vocal, Brian Molko, rămâne un punct de referinţă pentru fanii rock-ului alternative.

Alături de Placebo, vor fi şi britanicii de la Bastille. Trupa format în 2010, în Londra, a trecut prin numeroase schimbări până să ajungă la componenţa actuală, proiectul fiind gândit, la început, ca unul solo, al vocalului Dan Smith. Ascensiunea trupei Bastille a fost una rapidă, cea mai nouă recunoaştere venind în luna februarie, când trupa a câştigat Brit Award pentru „Best Breakthrough Act”.

Una din cele mai aşteptate trupe din line-up-ul Summer Well 2014 este The National, o trupă din Statele Unite, cu o istorie destul de bogată. Înfiinţată ca trupă de indie în anul 1999, Cincinnati, Ohio, The National este cunoscută pentru melancolia sunetelor scoase de instrumentişti şi versurile cu înteles bogat, scrise şi cântate de vocalul Matt Berninger. Trupa are în spate şase materiale discografice, printre care, cel mai recent este albumul „Trouble Will Find Me”, lansat în luna mai a anului 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=AgiY5Z9jdjs

Pe scena Domeniului Stirbey vor urca şi John Newman, cunoscut pentru hit-ul său „Love Me Again”, dar şi pentru colaborarea sa cu Rudimental pe melodiile „Feel the Love” şi „Not Giving In”, şi Miles Kane, cunoscut pentru timpul petrecut ca şi vocal în trupele The Last Shadow Puppets şi The Rascals, dar şi pentru cel mai nou album solo al său, „Don’t Forget Who You Are”, lansat în iunie 2013.

Din vârful topurilor muzicale, pe scena de la Summer Well

Chiar dacă fanii trupei The 1975 au rămas dezamăgiţi anul trecut, când trupa a anulat prezenţa sa la Summer Well 2013, se pare că organizatorii au reuşit totuşi să se ţină de promisiune să îi aducă pe băieţi la Bucureşti. The 1975 s-au bucurat de success printre fanii muzicii indie, dar şi al rock-ului alternativ, având, până, în momentul de faţă, un singur material discografic, ce poartă chiar numele trupei.

Lista artiştilor britanici tineri, dar cu o carieră promiţătoare în faţă, este completată de Tom Odell şi Chlöe Howl. Tom Odell s-a făcut remarcat în urmă cu doar 2 ani, lansându-şi albumul de debut, „Long Way Down”, în iunie 2013, pe când Chlöe Howl s-a lansat în urmă cu doar un an cu EP-ul „Rumour”, urmând ca în septembrie 2014 să îşi lanseze primul album.

https://www.youtube.com/watch?v=mcU0gXSaI88

Din Danemarca va veni Reptile Youth, trupa fondată de Mads Damsgaard Kristiansen şi Esben Valloe în urmă cu 5 ani, cunoscuţi pentru single-urile „Speed Dance”, „Black Swan Born White”, „Be My Yoko Ono” şi „JJ”. Trupa are un singur album ce le poartă numele, lansat în anul 2012.

Prides, o formaţie de synthpop format în anul 2013, va veni din Scoţia şi este compusă din Stewart Brock, ce cântă la voce şi pian, Callum Wiseman, responsabil de chiatară, pian, dar şi vocal, şi Lewis Gardner, la tobe. Trupa lucrează în prezent la albumul lor de debut, având un EP lansat în februarie 2014, intitulat “The Seeds You Sow”.

Bilete Summer Well 2014

Abonamentele pentru Summer Well 2014 sunt disponibile online pe www.eventim.ro şi în reţeaua Eventim la preţul de 199 de lei. De asemenea, în perioada 10 -30 aprilie 2014 fanii festivalului îşi pot cumpăra abonamentele la un preţ special din Orange Shops.

Categorie Preţ normal Preţ Orange Shop (10-30 aprilie)
Acces general 199 lei 159 lei cumpără bilete