Patru noi nume au fost adăugate line-up-ului celei de a doua ediţii a festivalui Summer Well. Astfel pe 11 şi 12 august 2012 pe scena amplasată pe Domeniul Ştirbey din Buftea vor urca Patrick Wolf, The Asteroids Galaxy Tour, Glasvegas şi The Big Pink.

Află cum a fost anul trecut la Summer Well!

Citizens!Zulu Winter şi Wolf Gang au fost primele trupe a căror prezenţă la festival a fost confirmată săptămâna trecută de către organizatori. Acestora li se adaugă patru nume ce nu le sunt necunoscute fanilor genului.

Londonezul Patrick Wolf are un stil muzical complex. De la muzică electronică la diferite genuri de pop sau rock alternativ la care adăugă o notă personală de folk sau muzică clasică, Patrick a reuşit să îşi construiescă un sound ieşit din comun, dar uşor de îndrăgit.

Cele cinci materiale discografice lansate până în prezent au fost aclamate de către critici, iar piese ca „Time of My Life” sau „The City„, de pe cel mai recent album al său, l-au făcut cunoscut unui public mult mai larg. Patrick Wolf va concerta la „festivalul ca o vacanţă” pe 11 august 2012.

The Asteroids Galaxy Tour este genul de trupă a cărei nume poate nu îţi pare cunoscut, dar ale căror piese cu siguranţă le-ai auzit. Trupa daneză are doar cinci ani de existenţă, dar a reuşit să îşi facă piesele cunoscute în toată lumea.

Melodiile trupei au făcut ocolul lumii ca şi coloanele sonore ale reclamelor pentru Apple iPod Touch („Around the Bend„) sau Heineken („The Golden Age„) şi seriale ca Gossip Girl, Suits sau Chuck. Trupa ce a deschis concertelor unor artiste ca Amy Winehouse sau Katy Perry va concerta la Summer Well pe 11 august.

O zi mai târziu, pe 12 august 2012, pe scena de la Domeniul Ştirbey vor urca cei de la Glasvegas. Debutul din 2008 al scoţienilor a fost unul mai mult decât fulminos.

Glasvegas„, primul lor album a fost recompensat cu discul de platina în Marea Britanie şi discul de aur în Suedia şi le-a adus membrilor trupei nominalizări la premiile Mercury, Q Awards şi UK Festival Awards. Faimoasa revistă NME îi descria comparându-i cu trupe ca The Libertines sau Arctic Monkeys şi i-a numit la debut „Best New Band în Britain”.

Un an mai târziu, în 2009, Glasvegas înmânau premiul „cea mai bună trupă nouă din Marea Britanie” celor de la The Big Pink. În jurul duo-ul electro-rock din Londra s-a creat un buzz destul de mare imediat după lansare.

Şi-au lansat albumul de debut, „A Brief History of Love„, după câştigarea premiului de la NME Awards în 2009, pentru ca un an mai târziu piesa „Dominos” să fie numită „cea mai bună piesă a anului” de către aceeaşi revistă. Pe 12 august la Summer Well 2012 vom avea ocazia să îi ascultăm live pe cei ce au deschis concertele  unor trupe ca TV on the Radio şi Muse.

Abonamente Summer Well 2012

Cei care îşi doresc să participe anul acesta la festival îşi vor putea cumpăra abonamente la un preţ promoţional în perioada 12 – 21 aprilie 2012. În acest interval, abonamentele pentru Summer Well 2012 vor putea fi achiziţionate la preţul de anul trecut, 99 lei, din magazinele Orange din toată ţara. După această perioada abonamentele vor fi disponibile şi online, însă la un preţ mai mare.

Foto: www.smylliecyrus.net