Summer Well, „festivalul ca o vacanţă” revine în forţă anul acesta, ediţia cu numărul doi a evenimentului urmând să se desfăşoare pe 11 şi 12 august 2012. Festivalul găzduit de Domeniul Ştirbey din Buftea îi va aduce anul acesta în faţa fanilor din România pe britanicii de la Citizens! şi Zulu Winter.

Vezi cum a fost anul trecut la Summer Well!

În prima zi de festival, 11 august 2012, pe scena de la Buftea vor urca cei de la Citizens!. Tinerii muzicieni ce îşi doresc să se diferenţieze ca o trupă pop cu un sound unic şi au reuşit, în scurt timp, să atragă atenţia mai marilor industriei muzicale, semnând un contract cu o importantă casă de discuri. „True Romance” şi „Reptile„, primele lor single-uri au fost foarte bine primite, trupa având o bază de fani în continuă creştere. Citizens! îşi va lansa albumul de debut, „Here We Are” la finele lunii mai, cu doar câteva luni înaintea concertului din România.

Trupei Zulu Winter îi va reveni misiunea de a deschide cea de-a doua zi de festival. Britanicii sunt împreună de doar un an, însă prin stilul lor muzical, dificil de încadrat într-o anumită categorie, şi prestaţiile live bine realizate au reuşit să îi transforme într-una dintre cele mai „hot” noi apariţii ale muzicii din Marea Britanie.

Urmaşii celor de la The Vaccines, cum îi numeşte The Guardian, au lansat până în acest moment două single-uri, „We Should Be Swimming” şi „Silver Tongue” şi se pregătesc pentru lansarea de luna viitoare a primului lor album, „Language„.

Abonamente Summer Well 2012

Cei care îşi doresc să participe anul acesta la festival îşi vor putea cumpăra abonamente la un preţ promoţional în perioada 12 – 21 aprilie 2012. În acest interval, abonamentele pentru Summer Well 2012 vor putea fi achiziţionate la preţul de anul trecut, 99 lei, din magazinele Orange din toată ţara. După această perioada abonamentele vor fi disponibile şi online, însă la un preţ mai mare.

În 2011 Summer Well a adus pe scena amplasată la Buftea artişti ale căror nume se regăsesc în programele celor mai importante festivaluri din lume. Interpol, Plan B, Noisettes, The Wombats, Mystery Jets şi Grafitti6 sunt doar câteva dintre trupele care în 2011 au încântat pe parcursul celor două zile de festival miile de tineri ce au fost prezenţi la Domeniul Ştirbey.

Ca şi anul trecut pe scena festivalului organizat de Livada, în parteneriat cu Orange România, vo urca 10 trupe. Întregul line-up va fi făcut public de echipa Summer Well în perioada următoare.

Foto: www.piasnites.com/Tom Oxley