UPDATE: Concertul Wolf Gang de la Summer Well 2012 a fost confirmat. Wolf Gang este cea de-a treia trupa confirmată pentru ediţia din acest an a festivalului, după Citizans! şi Zulu Winter.

Britanicii de la Wolf Gang vor concerta în vara aceasta la cea de-a doua ediţie a festivalului Summer Well de la Buftea. Conform site-ului oficial al trupei Max McElligott şi colegii săi de trupă vor urca pe scena festivalului de pe Domeniul Ştirbey pe 11 august 2012.

Află cum a fost anul trecut la Summer Well!

După ce în 2011 Summer Well a adus în România artişti ca Plan B, Interpol, Noisette, The Wombats sau Mystery Jets, festivalul de la Buftea pare să pregătească şi anul acesta o mulţime de surprize pentru cei ce i-a devenit deja fani.

Pentru Max McElligott, omul din spatele sound-ului unic Wolf Gang, relaţia cu muzica a început din joacă. Deşi studiase trompeta şi pianul în copilărie, o carieră muzicală nici nu îi trecea prin cap tânărului hotărât să devină un nume important în afacerile internaţionale. În anii de facultate a postat pe www.youtube.com un clip realizat alături de un amic şi sprijinit de cei din jur şi-a descoperit pasiunea pentru muzică.

După ce a părăsit facultatea, păşind pe urmele lui Mick Jagger care a renunţat la şcoală în favoarea The Rolling Stones, Max şi-a descoperit uşor, uşor stilul care îl deosebeşte de artiştii din generaţia sa. Pentru britanicul care a crescut înconjurat de ritmurile muzicii clasice, dar şi de piese ale unor artişti ca Talking Heads, Bowie sau Roxy Music, acesta a fost începutul. Primul său album „Suego Faults” a fost extrem de bine primit critici, iar Wolf Gang a concertat în ultimii ani pe aceeaşi scenă cu Florence And The Machine, Miike Snow, Metric, Editors şi The Killers, dar şi pe scenele unor mari festivaluri.

Alături de Max, la concertele Wolf Gang pe scenă urcă şi Lasse Petersen (tobe), Gavin Slater (chitară), dar şi alţi artişti extrem de talentaţi. Anul acesta a început extrem de bine pentru Max McElligott şi colegii săi ei anunţând că vor deschide 12 din concertele pe care Coldplay le va susţine în Statele Unite în cadrul turneului „Mylo Xyloto Tour„.

Deşi oficial oficial au fost confirmate doar trei trupe, Citizens!, Zulu Winter şi Wolf Gang, zvonuri din industrie îi plasează pe cei de la The Vaccines printre headlinerii „festivalului ca o vacanţă”. Trupa britanică de indie rock urmând să concerteze la Buftea pe 12 august 2012.

Foto: www.bbc.co.uk