Omara Portuondo, diva cubaneză Buena Vista Social Club ce transformă fiecare concert într-o mare petrecere, va celebra muzica şi viaţa în cadrul unui turneu special în jurul lumii, alături de nenumăraţi invitaţi, ce se va opri şi la Sala Palatului din Bucureşti, pe 25 aprilie 2017, informează Asociaţia Culturală Spectaculis.

Turneul Omarei Portuondo va fi dedicat aniversării a 85 de ani de viaţă şi 70 de ani de activitate artistică. Concertul va pune în evidenţă diferite aspecte ale lungii sale cariere, ducându-ne înapoi la anii tinereţii, continuând cu dragostea pentru cabaret, de la zilele Buena Vista Social Club şi până în prezent.

Deţinătoare a unui premiu Grammy şi ambasador artistic al tării sale, celebra artistă cubaneză a cântat peste tot în lume pentru iubitorii de muzică afro-cubaneză, de la Royal Opera House în Londra, până la Festivalul Latin Passion din Hong Kong.

„Cu muzica noastră, noi, cubanezii, am exportat mai multe vise şi plăceri decât tutunul, mai multă dulceaţă şi energie decât tot zahărul. Muzica afro-cubaneză este foc, savoare şi mister, este sirop, farmec şi alinare. Este ca un rom auditiv, care îi aduce pe oameni la un loc li îi face să se trateze unul pe celălalt ca de la egal la egal. Aduce simţul unei vieţi dinamice” – Fernando Ortiz, eseist, antropolog, etnomuzicolog cubanez

Omara cântă fără încetare de la vârsta de 15 ani, o cântăreaţă legendară a cărei voce reflectă o viaţă lungă plină de creativitate, pasiune şi talent înnăscut pentru muzică. Se află pe scenă de 70 de ani, iar în timp ce revoluţii şi războaie au cutremurat globul, Omara Portuondo a mers mai departe, cu acea eleganţă de neegalat.

Omara s-a născut în cartierul Cayo Hueso, în Havana, cunoscut pentru muzicalitatea sa. O tânără emotivă de 15 ani, Omara a debutat în lumea plină de paiete a cabaretului şi a devenit dansatoare la Tropicana, un club care există şi în ziua de azi. Însă cântatul era punctul ei forte şi îşi petrecea sfârşiturile de săptămână cântând jazz american cu pianistul Frank Emilio şi trupa sa, Loquibambia Swing.

Ca solistă, Omara a acompaniat unii dintre cei mai mari artişti, precum Arsenio Rodriguez şi Isolina Carill. Omara a străbătut America în turneele sale, până când lucrurile au atins un moment neplăcut în”Criza Rachetelor”, când relaţiile dintre Cuba şi America s-au răcit. Omara s-a întors în Cuba şi cariera ei a început să înflorească. Pentru o perioadă a apărut în zona evenimentelor muzicale ale lumii socialiste, cântând piese revoluţionare şi piese despre Che Guevara şi Salvador Allende. America era în afara limitelor, însă Omara a plecat în turneu cu Orquesta Aragon în Europa şi Africa, unde şi în ziua de azi este foarte iubită.

Bilete Omara Portuondo la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul pe care diva cubaneză Omara Portuondo îl va susţine la Sala Palatului din Bucureşti, pe 25 aprilie 2017, au fost puse în vânzare în reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria VIP 300 lei cumpără bilete
Categoria I 200 lei cumpără bilete
Categoria II 140 lei cumpără bilete
Categoria III 90 lei cumpără bilete
Categoria IV 65 lei cumpără bilete

Concertul susţinut de Omara Portuondo la Sala Palatului din Bucureşti este organizat de Spectaculis.