Cea mai importantă trupă portugheză de metal, Moonspell va concerta în România pe 7 iunie 2014 la Arenele Romane din Bucureşti, în cadrul Metalhead Meeting 2014. Moonspell este al doilea headliner confirmat pentru eveniment, alături de Sepultura (Brazilia), Last Hope (Bulgaria) şi Endsight (Grecia).

Cu o carieră care se întinde pe parcursul a peste 20 de ani, trupa a lansat 9 albume de studio. Acestea au trecut de la black metal, „Wolfheart” (1995), la gothic metal, „Irreligious” (1996), şi până la albumul experimental „The Butterfly Effect” (1999), plin de chitări acordate jos şi pasaje pe care sintetizatorul este rege. Moonspell au demonstrat că au cuvânt important de spus pe scena metal internaţională.

Au susţinut concerte pe scenele marilor festivaluri de gen, au făcut parte dintr-un line-up de zile mari la „Blackest of the Black”, alături de Danzig, Winds of Plague, Dimmu Borgir şi Skeletonwitch, iar în 2008 alături de Cradle of Filth, Gorgoroth, Septic Flesh şi Asarai, prestaţiile lor fiind exemplare.

Cel mai recent album al trupei „Alpha Noir” a apărut în 2012, iar solistul Fernando Ribeiro a declarat că sursele de inspiraţie pentru acesta sunt trupe precum: Bathory, King Diamond, Onslaught, Metallica (la începuturi), Testament şi Artillery.

Pentru concertul din România de la Arenele Romane, Moonspell promit un setlist special – care va include piese precum „Luna”, „Alma Mater”, „Vampiria”, „Scorpion Flower”, „Mephisto”, „Opium”, „Finistera”, „At Tragic Heights” sau „Full Moon Madness”. Din programul evenimentul de la Arenele Romane organizatorii mai au de anunţat un headliner şi încă o trupă ce va concerta în deschidere.

Bilete METALHEAD Meeting 2014

Biletele pentru cea de a doua ediţie a festivalului Metalhead Meeting, de la Arenele Romane din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro şi www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionare şi de perioada de achiziţie.

Categorie Preţ > 3 martie Preţ > 6 iunie Preţ la intrare
Golden Circle 90 lei 110 lei 140 lei cumpără bilete
Acces General 65 lei 80 lei 100 lei cumpără bilete