Trupa Sepultura vine în concert la Bucureşti la METALHEAD Meeting 2014. Brazilienii sunt primii headlineri a celei de-a doua ediţii a festivalului ce va avea loc pe 7 iunie, la Arenele Romane. Line-up-ul festivalului va mai cuprinde în 5 trupe ce urmează a fi anunţate.

RECENZIE: Metale grele şi mulţi decibeli la Metalhead Meeting 2013

Sepultura, una dintre cele mai grele nume ale scenei metal internaţională, se află în turneu de promovare a celui mai recent album, „The Mediator Between Head and Hands Must Be the Heart”. Lansat în 2013, albumul este inspirat din una din capodoperele cinematografiei clasice, filmul Metropolis (1927).

Formaţia Sepultura s-a născut în 1984, în perioada de glorie a metalului, în Belo Horizonte, Brazilia. Trupa este o forţă majoră a thrash metalului şi death metalului, cu influenţe de hardrcore punk şi industrial metal. Cu 13 albume de studio la activ, brazilienii au vândut milioane de albume, în cei 30 de ani de carieră.

Albume de succes precum „Arise” (1991), „Chaos A.D.” (1993) şi „Roots” (1996) au intrat în cultura muzicală a oricărui ascultător de metal, iar piese precum „Roots Bloody Roots”, „Arise”,”Refuse Resist”, „Ratamahatta”, „Territory” sau „Attitude” se regăsesc în playlistul oricărui fan al muzicii metal, de mai bine de 20 de ani.

În 2013, Sepultura înseamnă Andreas Kisser, Paulor Jr., Eloy Casagrande şi incendiara voce a lui Derrick Green, solistul trupei încă din 1997, după plecarea lui Max Cavalera.

Bilete METALHEAD Meeting 2014

Biletele pentru cea de a doua ediţie a festivalului METALHEAD Meeting, de la Arelene Romane din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro şi www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionare şi de perioada de achiziţie.

Categorie Preţ > 3 martie Preţ > 6 iunie Preţ la intrare
Golden Circle 90 lei 110 lei 140 lei cumpără bilete
Acces General 65 lei 80 lei 100 lei cumpără bilete

Prima ediţie a festivalului METALHEAD Meeting i-a adus pe scena de la Arenele Romane pe suedezii de la Hypocrisy, în premieră pentru România, precum şi pe Lake Of Tears. Celor doi headlineri li s-au alăturat danezii de la HateSphere, iar line-up-ul fost completat de trei trupe româneşti: Bucovina, Taine şi L.O.S.T.