Acest eveniment a avut loc in data de 27 Sep 2014.
Vezi alte evenimente cu , , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Sâmbătă, 27 septembrie 2014, va avea loc o nouă ediţie METALHEAD Meeting 2014, la Arenele Romane (open air – nu în cort) din Bucureşti. După show-ul de pe 7 iunie 2014, METALHEAD revine pentru a sărbători 10 ani printr-un show exploziv cu Paradise Lost, Finntroll, GOD, Tiarra, HateSphere, Profane Omen şi Bloodway.

CONCURS: Câştigă o invitaţie la METALHEAD Meeting 2014 Bis

Completează formularul de mai jos până vineri, 26 septembrie 2014, ora 12:00, şi poţi câştiga una din cele două invitaţii valabilă pentru o persoană. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi şi anunţaţi prin SMS/telefon şi e-mail. Mult succes!


Concursul s-a terminat. Câştigătorii sunt: Bustiuc Florina şi Ovidiu Corjan-Banescu. Felicitări!


Program concerte METALHEAD Meeting 2014 Bis

Porţile pentru public se deschid începând cu orele 16:30, concertele fiind programate de la ora 17:00 până la ora 1:00. Trupele vor urca pe scena de la Arenele Romane în următoarea ordine:

Tiarra (RO)
Profane Omen (FI)
Bloodway (RO)
Hatesphere (DK)
GOD (RO)
Finntroll (FI)
Paradise Lost (UK)

Paradise Lost (gothic/doom metal – UK) sunt o trupă britanică de gothic/doom metal, fondată în 1988 în Halifax, Marea Britanie. Cu 13 albume la activ, trupa este considerată fondatoarea stilului Gothic Metal.

Nume etalon al scenei europene, Finntroll (folk metal – Finlanda) au cucerit scena metal odată cu lansarea hitului „Trollhammaren” (2004), iar pe parcursul carierei de aproape 20 de ani, grupul finlandez a impus standarde reale pentru scena păgân metal, oferind publicului un mix perfect între sonorităţile viking, black metal şi folk.

GOD, cea mai veche trupă de barbarian folk metal din regiunea Moldovei, este printre puţinele care se arată dornice de a celebra moştenirea şi tradiţiile strămoşilor ei. Bloodway s-a născut în iulie 2013 din dorinţa a trei muzicieni – Costin Chioreanu (chitară, voce), Alex Ghiţă (tobe) şi Mihai Andrei (bass) – de a combina experienţa acumulată în trecut, cu pasiunea de a-şi depăşi graniţele expresivităţii artistice.

Stilul Tiarra se încadrează în aria gothic metalului, însă îmbină şi elemente de death, black, doom, darkwave, progessive, precum şi aspecte ale metalului modern. Versurile Tiarra se bazează pe experienţele proprii membrilor şi explorează dualitatea şi antagonismul sentimentelor umane.

Formată în Arhus, Danemarca, de către chitaristul Peter „Pepe” Hansen în anul 2000, trupa HateSphere a cucerit rapid scena metal daneză, stabilind în acelaşi timp un nou standard pentru thrash metal-ul internaţional. Profane Omen este o trupă finlandeză formată în 1999, iar stilul abordat este Death n’ Roll.

Reguli de acces METALHEAD Meeting 2014 Bis

Organizatorii roagă pubicul să nu vină la festival cu următoarele obiecte, acestea fiind interzise: sticle, conserve, mâncare sau băuturi de orice fel, artificii, arme, obiecte periculoase, umbrele, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detaşabil), aparate de înregistrare audio-video. Organizatorii nu vor stoca şi păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata festivalului.

Pentru cei care au achiziţionat bilete MEET & GREET, întâlnirea cu Finntroll va avea loc la 18:45, iar cu Paradise Lost la 19:45. Punctul de întâlnirea va fi la intrarea în backstage, pe partea dreaptă a scenei, vis a vis de poarta de acces în Arenele Romane.

În cadrul festivalului se vor comercializa diverse sortimente de băuturi şi mâncare, inclusiv mâncare vegetariană, vânzarea acestora făcandu-se pe bază de jetoane. Un jeton va avea preţul de 6 lei, atât cât va fi şi preţul unei beri.

Trupele vor veni cu o ofertă bogata de merchandise, iar organizatorii au pregătit un tricou special dedicat festivalului, care va costa 35 de lei. Cei care şi-au rezervat deja tricourile le pot ridica de la standul Niche Records.

Accesul în Golden Circle se va face pe baza unei brăţari primite la intrare. Spectatorii din Golden Circle vor avea acces şi in zona de Acces General a festivalului. Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit şi este permis doar dacă aceştia sunt însoţiţi de unul dintre părinţi, posesor al unui bilet valid.

După festival, în Club Fabrica va avea loc afterparty-ul oficial METALHEAD Meeting 2014 bis, cu DJ Hefe. Intrarea va fi liberă şi vor veni şi invitati surpriză din partea trupelor.

Bilete METALHEAD Meeting 2014 Bis

Biletele pentru METALHEAD Meeting 2014 Bis de pe 27 septembrie 2014, de la Arenele Romane din Bucureşti, se pot cumpăra online de pe www.iabilet.ro, la următoarele preţuri:

Categorie până pe 21 sept. după 21 sept.
Golden Circle 110 lei 130 lei cumpără bilet
Acces General 80 lei 100 lei cumpără bilet

De asemenea, pe www.iabilet.ro, găsiţi şi pachete Meet & Greet cu Golden Circle inclus la preţul de 199 de lei, în număr limitat de 20 de bilete. Au confirmat întâlnirea cu fanii toate trupele.