Macy Gray este doar unul dintre artiştii importanţi ce vor păşi pe scena festivalului de la Timişoara între 5 şi 7 iulie 2013. Pe parcurcul celor trei zile de JazzTM, în Piaţa Victoriei (Operei) vor concerta printre alţii: David Murray, Richard Bona şi Kurt Elling.

Află mai mult detalii despre JazzTM 2013!

Macy Gray, artista al cărui timbru vocal este de-a dreptul inconfundabil, are la activ cinci nominalizări la premiile Grammy şi obţine premiul pentru cea mai bună solistă în 2001. Printre cele mai cunoscute piese ale sale e numără: „I Try„, „Sweet Baby”, „Still”, „Do Something”. Ultima prezenţă în România a lui Macy Gray a fost pe 22 noiembrie 2012, când artista a concertat în cadrul turneului de promovare al albumul „Covered„.

În cadrul Festivalului JazzTM, Macy Gray va concerta pe 7 iulie alături de David Murray Infinity Quartet, cel mai recent proiect al celebrului jazman David Murray. Numeroase premii (Grammy, Guggenheim Fellowship sau Bird Award), colaborări cu artişti ca: Henry Threadgill, James Blood Ulmer, Olu Dara, Tani Tabbal, Butch Morris, Donal Fox sau McCoy Tyner, îl fac pe artistul din California unul dintre cei mai reprezentativi saxofonişti ai generaţiei sale.

Legende ale jazzului pe scena JazzTM 2013

Capul de afiş al celei de-a doua zile de JazzTM este Kurt Elling. Recunoscut ca unul dintre cei mai importanţi vocaliştii ai jazzului mondial, Kurt Elling va aduce în faţa publicului de la Timişoara „1619 Broadway – The Brill Building Project”. Cea mai nouă „nebunie” muzicală a artistului, care are zece nominalizări la Grammy, este descrisă de London Telegraph ca fiind: „cea mai importantă generatoare de cântece îndrăgite în lumea vestică„.

Pe 5 iulie 2013, pe scena festivalului va urca Richard Bona, o altă stea a jazzului mondial. Artistul din Camerun este cunoscut pentru modalitatea unică în care combină elementele noi şi vechi ale stilului. De-a lungul timpului, Richard Bona a concertat cu muzicieni ca: Pat Metheny, Didier Lockwood, Harry Belafonte, Quincy Jones, Herbie Hancock, Chick Corea, Michael Brecker, Randy Brecker, Chaka Khan, Queen Latifah, Branford Marsalis şi Bobby McFerrin.

RECENZIE: Macy Gray – o divă americană autentică la Sala Palatului

Program JazzTM 2013

Ora Artist Bilete
Vineri – 5 iulie 2013
19:00 Sebastian Spanache Trio cumpără bilete
20:15 Hidden Orchestra cumpără bilete
21:30 Richard Bona cumpără bilete
Sâmbătă – 6 iulie 2013
19:00 Mario & The Teachers cumpără bilete
20:15 Manu Delago Handmade cumpără bilete
21:30 Kurt Elling 1619 Broadway – The Brill Building Project cumpără bilete
Duminică – 7 iulie 2013
19:00 Iordache cumpără bilete
20:15 Ilhan Ersahin – Istanbul Sessions cumpără bilete
21:30 David Murray Infinity Quartet featuring Macy Gray cumpără bilete

Festivalului JazzTM 2013 la debut

Un festival muzical creează un simbol pentru oraşul care îl organizează, devine parte din identitatea lui şi o întăreşte. Festivalul JazzTM vine tocmai să celebreze energia culturală vibrantă a Timişoarei„, declară Dan Diaconu, Viceprimar al Municipiului Timişoara.

Festivalul este un punct de start în campania pentru câştigarea de către oraşul de pe Bega a titlului de „Capitală Europeană a Culturii 2021”. Artiştii ce vor urca pe scena festivalului, precum şi interesul naţional şi internaţional la care municipalitatea se aşteaptă, fac ca ediţia din acest an să pară că va fi prima dintr-un şir îndelung.

Festivalul va fi organizat de Primăria Timişoara şi va avea un buget de aproximativ 100.000 Euro. Evenimentul va fi produs în colaborare cu voluntarii PLAI, care pe lângă renumitul festival de word music organizat anual, sunt responsabili şi pentru concertele de la Timişoara ale unor artişti ca: Al Di Meola, Nigel Kennedy sau Pink Martini.

Bilete JazzTM 2013

Accesul la Festivalul JazzTM 2013 va fi liber, însă pentru acces pe locurile pe scaun din faţa scenei preţul unei rezervări este de 50 lei. Rezervările se pot face online pe www.eventim.ro.

Cumpara bilet