Acest eveniment a avut loc in data de 15 Jan 2018.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Luni, 15 ianuarie 2018, de la ora 20:00, balerinii-patinatori ruşi, membri ai Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, revin pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pentru a interpreta Lacul Lebedelor, trista poveste a prinţesei Odette – transformată în lebădă printr-un blestem vrăjitoresc – pe acordurile celebre ale muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski.

Cea mai cunoscută dintre lucrările de balet ale lui Ceaikovski, „Lacul lebedelor” ar fi fost compusă la cererea dramaturgului Vladimir Petrovich Begichev şi care i-ar fi plătit compozitorului 800 de ruble. Teoriile criticii sugerează că la baza acestei lucrări ar fi stat mai multe surse, printre care: povestea autorului german Johann Karl August Musäus în „Der geraubte Schleier”; basmul rusesc „Raţa albă”; viaţa tragică a regelui bavarez Ludovic al II-lea, ce a murit în condiţii misterioase în apropierea lacului Starnberg sau chiar un fragment din biografia autorului, moartea mamei pe când Ceaikovski era foarte tânăr.

„Suntem fericiţi că oraşul nostru, leaganul compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski, ne trimite în România la cea de-a 140-a aniversare a poveştii «Lacul lebedelor». Suntem pe deplin conştienţi de responsabilitatea pe care o reprezintă această moştenire, o luam foarte în serios şi bineînţeles că vom oferi o interpretare şi performanţă de top”, a transmis coregraful principal al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg, Konstantin Rassadin.

Majoritatea patinatorilor actuali provin din perechile de patinatori ce au câştigat concursuri naţionale şi internaţionale. Mulţi dintre aceştia provin de la faimoase şcoli de patinaj artistic din Rusia, cum ar fi Jubilejni, unde a fost descoperit şi campionul Mondial şi Olimpic, Evgeny Plushenko.

În decursul timpului, corpul de balet a fost completat şi de alte figuri ale lumii patinajului artistic, printre care, perechea Ludmila Beloussova şi Oleg Protopopov – ce au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, Alexei Ulanov – campion olimpic, mondial şi european şi Ludmila Smirnova – laureată la numeroase campionate olimpice, mondiale şi europene. În prezent, nu mai puţin de 20 de balerini din cadrul ansamblului deţin titlul de „Maestru Al Sporturilor” în Rusia, pentru victorii în competiţii naţionale şi internaţionale de patinaj artistic.

Înfiinţat în 1967, combinând pentru prima dată în lume baletul clasic cu patinajul artistic, derulat pe un patinoar instalat pe scena unui teatru, ansamblul din Leningrad (actualmente St. Petersburg) a revoluţionat lumea spectacolelor.

Începând din 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheaţă: „Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul Lebedelor” şi „Spărgatorul de nuci” de P.I. Ceaikovski, precum şi „Cenuşăreasa” de Serghei Prokofievi.

Bilete Lacul Lebedelor – Balet pe Gheaţă la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru Lacul Lebedelor – Balet pe Gheaţă, de pe 15 ianuarie 2018, de la Sala Palatului din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro şi www.blt.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Princess (categoria I) 350 lei bilete
Prince (categoria II) 300 lei bilete
White Swan (categoria III) 250 lei bilete
Black Swan (categoria IV) 150 lei bilete
Wizard (categoria V)  100 lei bilete

Lacul Lebedelor – Balet pe Gheaţă de la Sala Palatului din Bucureşti este un eveniment organizat de German Quality Entertainment.