UPDATE: Din cauza unor probleme de producţie ce au survenit în ultimul moment, organizatorii festivalului I AM THE ROCKER anunţă că este nevoită să reconfigureze structura festivalului. Mai multe detalii!

Kamelot, Skindred, Arkona, Dirty Shirt şi White Walls sunt cele mai noi confirmări pentru festivalul I am the Rocker, ce se va desfăşura în perioada 4-5 iulie 2015 la Romexpo din Bucureşti. Acestea se alătură formaţiilor anunţate deja: Dream Theater şi Myrath.

Kamelot este o trupă de power metal originară din Florida (Statele Unite) care a luat fiinţă în anul 1991, devenind în cei 24 de ani de activitate muzicală una dintre cele mai importante formatii din zona power şi progressive metal, remarcându-se totodată prin adăugarea în mod ingenios a influenţelor simfonice.

Albume precum: „Karma”, „Epica” sau „The Black Halo” sunt referinţe importante pentru fanii genului. Cel mai recent material lansat, „Silverthorn”, este cel de-al zecelea din istoria Kamelot şi a fost foarte bine primit atât de fani, cât şi de criticii unor publicaţii de prestigiu ca Metal Underground sau Blabbermouth.

Skindred (Ţara Galilor) este recunoscută drept una dintre formaţiile cu cele mai tari show-uri live, fapt atestat şi de palmaresul său care include premiul „Best Live Band” acordat de Metal Hammer sau „Devotion Award” oferit de Kerrang! Awards.

Skindred şi-a format un stil propriu, uşor recognosicibil, îmbinând într-un mod creativ elemente de heavy metal, rock alternative, reggae, punk, asezonate cu influenţe din hardcore, ska, hip-hop sau drum and bass. Formaţia galeză este o prezenţă constantă la cele mai importante festivaluri de gen din Europa, SUA sau Australia.

Arkona este o trupă de pagan metal originară din Rusia şi vine cu un stil deosebit care înglobează numeroase instrumente tradiţionale din Rusia, precum şi elemente de folclor şi mitologie rusă sau slavă. Un alt element distinctiv al sound-ului Arkonei este vocea unică a Mariei Arkhipova. Cel mai recent album al trupei, „Yav”, a fost lansat în anul 2014, fiind apreciat de criticii de specialitate ca fiind un material de maturitate.

Dirty Shirt şi White Walls, primele trupe româneşti de la I am the Rocker

Dirty Shirt este una din cele mai active şi originale formaţii rock din România prin stilul abordat. Trupa îmbină elemente rock/metal cu influenţe din orizonturi muzicale foarte diverse: folclor românesc, funk, electro sau world music.

Cu o prezenţă scenică aparte, cu carismă şi mesaj, Dirty Shirt este câştigătoarea premiilor „Best Rock Ambassador” la Metalhead Awards 2014 şi „Best Metal Band” la Maximum Rock Awards 2014 (prin votul publicului), şi a reprezentat cu succes România la Wacken Open Air.

White Walls este una dintre cele mai reprezentative formaţii de progressive metal de la noi, cu numeroase concerte în ţară şi în străinătate, fiind singura trupă românească invitată să cânte pe scena ProgPower Europe. Formaţia are două albume la activ, „Mad Man Circus” şi „Escape Artist”, care au fost foarte bine primite atât de de public, cât şi de critici.

Abonamente I am the Rocker 2015 la Bucureşti

Abonamentele pentru ediţia pilot a festivalului I am the Rocker, ce se va desfăşura în perioada 4-5 iulie 2015 la Romexpo din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro la preţuri care diferă în funcţie de perioada de achiziţie.

Perioada Preţ
Până pe 28 februarie 2015 sau primele 1000 de abonamente 195 lei cumpără abonamente
După 28 februarie sau după terminarea primelor 1000 de abonamente 200 lei cumpără abonamente
În ziua evenimentului 250 lei cumpără abonamente

Festivalul I am the Rocker este un eveniment organizat de Phoenix Entertainment.