richard-bona

Un festival de jazz adevarat s-a petrecut in weekend-ul anterior, cu nume mari ale jazz-ului international, unii dintre maestrii acestui gen muzical nefiind pentru prima data pe scena din Bucuresti. Seria de concerte de zilele trecute a fost, de fapt, prima parte a festivalului, urmand ca in data de 25 noiembrie sa concerteze Jan Garbarek Group.

Sambata, 23 octombrie, prima seara din Bucharest Masters of Jazz, a gazduit un public restrans, dar pasionat, care a aplaudat cu incantare prestatiile de exceptie ale lui Richard Bona si ale Elianei Elias.

Richard Bona a rugat publicul sa lase muzica sa domine sala si a cantat impreuna cu spectatorii cateva parti din „Shiva Mantra”, dar si alte melodii cunoscute ale artistului. Impreuna cu formatia sa, compusa din muzicieni originari din diferite colturi ale lumii, Richard Bona a cantat melodii de pe albumul „Ten Shades of Blues”, pe care il lanseaza cu ocazia acestui turneu. Artistul s-a aflat pentru prima oara in Bucuresti dupa 1989 si a marturisit ca e surprins de schimbarile observate la noi in tara.

Dupa ora 20.00, a urcat pe scena Prima Doamna a Bossa Novei braziliene, Eliane Elias, care a interpretat cu multa placere, la pian si voce, melodii ce au tinut in continuare publicul in atmosfera magnifica de jazz si a rugat fanii sa lase deoparte aparatele de fotografiat si sa se bucure de muzica.

In a doua seara, sambata, 24 octombrie, a prins putere „The Power Of Three” („Puterea celor trei”), formata din maestrii Chick Corea, Stanley Clarke si Lenny White. O descriere extrem de potrivita pentru aceasta seara, intrucat artistii au transmis publicului puterea si pasiunea cu care au cantat. Maestrul Chick Corea s-a aflat pentru a doua oara in cadrul festivalului de la Bucuresti, dupa ce, in 2008, la prima editie, a participat alaturi de alte nume de prima clasa a muzicii jazz, precum: Al Jarreau, Dianne Reeves, Erik Truffaz, Count Basie Orchestra, Monty Alexander Trio, John Mclaughlin, Nigel Kennedy. De amintit ca editia din 2008 a Bucharest Masters Of Jazz s-a bucurat de aprecierea criticilor de jazz din Romania si a primit Premiul Asociatiei Criticilor de Jazz 2009.

Duminica, 25 octombrie, a urcat pe scena de jazz din Bucuresti, saxofonistul de renume mondial Branford Marsalis impreuna cu Mike Stern Band si invitatul special Randy Brecker feat. Dave Weckel & Chris Minh Doky.

Bucharest Masters of Jazz inca nu s-a terminat! Urmeaza Jan Garbarek Group pe data de 25 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucuresti, pentru a sustine inca un concert extraordinar pentru iubitorii de jazz.