Acest eveniment a avut loc in data de 30 Jul 2016.
Vezi alte evenimente cu , , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

UPDATE: Concertele trupelor Twisted Sister şi Voltbeat nu vor mai avea loc. Festivalul va avea doar 2 zile, aşa cum a fost anunţat iniţial. Concertul Muse (29 iulie 2016) va fi deschis de către Birth of Joy, FIRMA, Eyedrops, iar concertul Iron Maiden (30 iulie 2016) de către The Raven Age. Află ultimele detalii despre eveniment!

În weekendul 29-30 iulie 2016, festivalul Rock the City revine la Bucureşti după 2 ani de pauză. Trupele Muse, Iron Maiden și Twisted Sister sunt headlinerii festivalului ce va avea loc în Piaţa Constituţiei.

Concertul Muse va avea loc pe 29 iulie 2016, în aceeaşi zi cu show-urile celor de la Volbeat şi Birth of Joy. În ziua următoare, pe 30 iulie, Iron Maiden va susţine un concert în cadrul festivalului, alături de trupa The Raven Age. În ultima zi de festival, americanii de la Twisted Sister, vor susține un concert în premieră în România, pe 31 iulie. Noi trupe vor fi cofirmate în perioada următoare.

Muse este o trupă de rock originară din Anglia care s-a înfiinţat în 1994. Cu peste 20 de milioane de album vândute şi peste 50 de premii castigate, printre care şi 3 Grammy, trupa este o emblem a muzicii rock internationale. În concertul de la Bucureşti, formaţia va promova cel mai recent album lansat „Drones”, care a câştigat premiul Grammy pentru „Cel mai bun album rock” în acest an. Mett Bellamy, solistul trupei, împreună cu ceilalţi doi membri ai trupei vor cânta atât piese de pe noul album, „Dead Inside” sau „Mercy”, cât şi hituri care i-au făcut celebri precum: „Uprising” sau „Madness”.

Iron Maiden este o formaţie de heavy metal originară din Anglia, care s-a înfinţat în 1975. Trupa are peste 90 de milioane de albume vândute şi a susţinut peste 2000 de concerte live. Celebrul grup britanic revine în România pentru a susţine un concert care face parte din turneul „Book of Souls 2016”, ce promovează albumul cu acelaşi nume. Bruce Dickinson, solistul trupei, împreună cu ceilalţi 5 membri ai fomarţiei vor cânta piese emblematice ale trupei precum: „Fear Of The Dark”, „The Trooper”, „Powerslave”, „The Number Of The Beast” şi „Wasted Years”.

Ultima ediţie a festivalului Rock the City a avut loc pe 27 şi 28 iulie 2013, în parcarea Romexpo din Bucureşti, iar printre headlinerii evenimentului s-au numărat Rammstein, Bullet For My Valentine, Heaven Shall Burn sau Enslaved.

Bilete  şi abonamente Rock the City 2016

Biletele pentru festivalul Rock the City, ce va avea loc între 29 şi 30 iulie 2016 Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor. Biletele pot fi achiziţionate sub formă de abonament de două zile sau sub formă de bilete de o zi.

Categorie Preţ Muse Maiden Abonament
Diamond Circle 356.4 lei 291.6 lei 464.4 lei cumpără bilete
Golden Circle 270 lei 226.8 lei 367.2 lei cumpără bilete
Normal Circle 194.4 lei 172.8 lei 270 lei cumpără bilete

Festivalul Rock The City este organizat de Marcel Avram, East European Production şi D&D East Entertainment.