Cea de-a opta ediția a festivalului Electric Castle se amână din nou, pentru perioada 13-17 iulie 2022. Marile trupe anunțate – twenty øne piløts, Gorillaz & Deftones – au reconfirmat prezența pentru anul viitor. Biletele achiziționate rămân valabile, detalii și opțiuni urmând a fi comunicate în perioada următoare.

Decizia organizatorilor a fost luată ținând cont de măsurile anunțate de autorități privind limitarea numărului de spectatori pentru toate evenimentele culturale și de divertisment din această vară. Totuși, organizatorii vor încerca să convingă autoritățile să clarifice măsurile anunțate, astfel ca experiența Electric Castle să existe, chiar și într-o formă diferită, în 2021.

Echipa Electric Castle își dorește ca acest ultim an, în care așteptarea revenirii la normalitate a fost o provocare pentru toată lumea, să nu fi trecut în zadar. Organizatorii, prin intermediul organizațiilor din care fac parte, speră în reluarea, în cel mai scurt timp, a discuțiilor legate de măsurile aplicabile evenimentelor, pentru ca acestea să fie pe deplin clarificate, astfel încât planurile de a oferi experiența Electric Castle, în această vară, chiar și într-o formă modificată și adaptată, să poată prinde contur.

Este a doua amânare a celei de a opta ediții, cauzată de pandemia de coronavirus. #EC8 trebuia să aibă loc pe domeniul Castelului Banffy din Bonțida pe 15-19 iulie 2020, dar a fost amânat pentru vara acestui an, pentru perioada 14-18 iulie, acum fiind din nou reprogramat.

Conform hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 29/14.05.2021, evenimentele din luna iulie vor fi limitate la 2.500 de spectatori. În plus, hotărârea conține alte limitări care, pentru a fi aplicate, necesită clarificări ce vor solicita alte noi runde de discuții, probabil în următoarele săptămâni.

Organizatorii se aflau, oricum, sub presiunea timpului foarte scurt rămas, graficul normal de implementare a festivalului fiind, deja, cu mult depășit. În plus, parte dintre artiștii care ar fi trebuit să se afle pe afiș și-au reprogramat sau anulat turneele europene.

Biletele achiziționate pentru ediția a 8-a rămân valabile pentru noile date din 2022, detalii și opțiuni urmând a fi comunicate în următoarele zile.