Acest eveniment a avut loc in data de 20 Apr 2016.
Vezi alte evenimente cu , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

UPDATE 16.04.2016 – Spectacolul „Dracula pe gheaţă” de la Sala Palatului din Bucureşti a fost ANULAT! . Citeşte mai multe detalii şi cum se poate recupera contravaloarea biletelor!

UPDATE: Debutul turneului naţional „Dracula pe gheaţă” al Teatrului din Sankt Petersburg se amână pentru data de 20 aprilie. Pentru o mai bună configurare a turneului, cauzată de reprogramarea spectacolul de la Cluj-Napoca de pe 8 pe 22 aprilie, şi spectacolul de la Sala Palatului din Bucureşti, anunţat iniţial pentru data de 6 aprilie, se reprogramează pentru 20 aprilie.

Programul final al reprezentaţiilor din România: Bucureşti, Sala Palatului, 20 aprilie şi Cluj-Napoca, Sala Polivalentă, 22 aprilie

Miercuri, 6 aprilie 2016, Miercuri, 20 aprilie 2016, de la ora 20:00, la Sala Palatului din Bucureşti, va avea loc premiera mondială a spectacolului „Dracula pe gheaţă”, prezentat de membrii Teatrului pe Gheaţă din Sankt Petersburg. În rolurile principale vor apărea medaliaţii olimpici la patinaj Tomáš Verner, Surya Bonaly şi Phillippe Candeloro. O reprezentaţie a spectacolului „Dracula pe gheaţă” va avea loc şi la Cluj-Napoca, pe 22 aprilie 2016.

Mihai Chiţu, câştigător al show-ului „Vocea României”, este invitat special al super-producţiei „Dracula pe gheaţă” de la Bucureşti. Piesa lui Mihai Chiţu – „Şoapte”, interpretată live, va însoţi solo-ul campionului olimpic Tomáš Verner, interpretul avocatului englez Jonathan Harker, rătăcit în umbrele Transilvaniei şi în castelul plin de mistere al unui aristocrat cu un secret întunecat.

Creat pe baza romanului lui Bram Stoker, spectacolul „Dracula pe gheaţă” are premiera mondială în România, ţara de origine a lui Vlad Ţepeş, cel care a inspirat mitul contelui Dracula. La sfârşitul secolului al XIX-lea, tânărul avocat Jonathan Harker şi logodnica sa, Mina, fac planuri de căsătorie, însă bărbatul trebuie să-şi părăsească iubita şi să ajungă în Transilvania pentru a se întâlni cu un conte ciudat care vrea să achiziţioneze o proprietate la Londra.

Coloana sonoră a spectacolului „Dracula pe gheaţă” a fost creată de compozitorul Alexey Galinsky, care a mai lucrat la show-uri pe gheaţă, precum „Prinţesa Anastasia”, „Alice în Ţara Minunilor”, „Spărgătotul de nuci” şi „Lord of Darkness”. Totodată, Alexey Galinsky este unul dintre cei care au compus „Olympia”, muzica special creată pentru Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014.

Rolurile principale sunt jucate de campioni olimipici medaliați la patinaj, respectiv de Tomáš Verner, Surya Bonaly şi Phillippe Candeloro.

Tomáš Verner este medaliat cu aur la Campionatul European din 2008 şi campion naţional al Cehiei de zece ori până acum, având trofee la numeroase competiţii sportive internaţionale.

Surya Bonaly deține un palmares internaţional, care cuprinde 25 de medalii de aur, 10 de argint şi alte cinci de bronz. Campioană naţională a Franţei de nouă ori, Surya Bonaly a deţinut poziţia fruntaşă a clasamentului european cinci ani la rând, din 1991 până în 1995, şi a fost campioană mondială la juniori în 1991.

Phillippe Candeloro şi-a câştigat faima internaţională în 1994, când a câştigat sucesiv titlul de Campion al Franţei la patinaj artistic, medalia de bronz la Jocurile Olimpide de Iarnă din Lillehammer, Norvegia, şi medalia de argint la Campionatele Mondiale din Chiba, Japonia. A fost campion al Franţei până în 1997, iar în 1995 a câştigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale. După Jocurile Olimpice de iarnă din 1998, a trecut la profesionişti şi doi ani mai târziu a devenit campion mondial la această categorie.

Bilete „Dracula pe gheaţă” („Dracula one Ice”), la Bucureşti

Biletele pentru spctacolul „Dracula pe gheaţă”, pe care Teatrul pe gheaţă din Sankt-Petersburg îl va prezenta pe 20 aprilie 2016 la Sala Palatului din Bucureşti, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim, dar şi online, pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categoria Preţ
Categoria I 330 lei cumpără bilete
Categoria II 290 lei cumpără bilete
Categoria III 250 lei cumpără bilete
Categoria IV 210 lei cumpără bilete
Categoria V 170 lei cumpără bilete
Categoria VI 130 lei cumpără bilete
Categoria VII 90 lei cumpără bilete

Cele două reprezentaţii ale spectacolului „Dracula pe gheaţă”, susţinute de Teatrul pe gheaţă din Sankt-Petersburg la Bucureşti şi Cluj-Napoca, sunt organizate de Events.