UPDATE: Debutul turneului naţional „Dracula pe gheaţă” al Teatrului din Sankt Petersburg se amână pentru data de 20 aprilie. Pentru o mai bună configurare a turneului, cauzată de reprogramarea spectacolul de la Cluj-Napoca de pe 8 pe 22 aprilie, şi spectacolul de la Sala Palatului din Bucureşti, anunţat iniţial pentru data de 6 aprilie, se reprogramează pentru 20 aprilie.

UPDATE: Spectacolul „Dracula pe gheaţă” de la Cluj-Napoca a fost reprogramat pentru 22 aprilie 2016!

Programat iniţial să aibă loc pe 8 aprilie, spectacolul va avea loc pe 22 aprilie, în aceeaşi sală. Modificarea intervine din cauza anunţării meciului de baraj dintre România şi Germania, din play-off-ul Grupei Mondiale a FED CUP, pe 16 şi 17 aprilie 2016. Conform statutului Sălii Polivalente, deşi anunţată ulterior spectacolului “Dracula pe gheaţă”, manifestarea sportivă are prioritate, iar terenul de tenis are nevoie de minim 10 zile pentru amenajare. Reprezentaţia de la Bucureşti nu este afectată de schimbare.

Biletele cumpărate pentru data de 8 aprilie îşi menţin locurile şi valabilitatea. Spectatorii care, din motive obiective, nu pot ajunge vineri, pe 22 aprilie, au opţiunea de a returna biletele şi primi contravaloarea lor, contactând reţeaua Eventim la adresa [email protected]


Teatrul pe gheaţă din Sankt-Petersburg prezintă premiera mondială a spectacolul „Dracula pe gheaţă”, pe 6 aprilie 2016, la Sala Palatului din Bucureşti, şi pe 8 aprilie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Rolurile principale în acest show le vor avea medaliaţii olimpici la patinaj Tomáš Verner, Surya Bonaly şi Phillippe Candeloro.

Bazat pe nemuritoarea poveste a lui Bram Stoker, spectacolul „Dracula pe gheaţă” are premiera mondială în România, ţara de origine a lui Vlad Ţepeş, cel care a inspirat mitul contelui Dracula. La sfârşitul secolului al XIX-lea, tânărul avocat Jonathan Harker şi logodnica sa, Mina, fac planuri de căsătorie, însă bărbatul trebuie să-şi părăsească iubita şi să ajungă în Transilvania pentru a se întâlni cu un conte ciudat care vrea să achiziţioneze o proprietate la Londra.

Campioni olimpici, patinatori profesionişti, costume şi decoruri fabuloase, ample instalaţii video, vampiri care zboară deasupra ringului, lumini spectaculoase, sunete şi efecte speciale, completate de muzică, sunt „ingredientele” care recreează legenda primului vampir din istoria omenirii, contele Dracula, şi povestea sa de dragoste eternă.

Coloana sonoră a spectacolului „Dracula pe gheaţă” a fost creată de compozitorul Alexey Galinsky, care a mai lucrat la show-uri pe gheaţă, precum „Prinţesa Anastasia”, „Alice în Ţara Minunilor”, „Spărgătotul de nuci” şi „Lord of Darkness”. Totodată, Alexey Galinsky este unul dintre cei care au compus „Olympia”, muzica special creată pentru Jocurile Olimpice de la Soci, din 2014.

Tomáš Verner este unul dintre cei mai de succes pationatori din Republica Cehă. Medaliat cu aur la Campionatul European din 2008 şi campion naţional al Cehiei de zece ori până acum, Verner a obţinut trofee la numeroase competiţii sportive internaţionale.

Surya Bonaly se poate lădua cu un palmares internaţional, care cuprinde 25 de medalii de aur, 10 de argint şi alte cinci de bronz. Campioană naţională a Franţei de nouă ori, Surya Bonaly a deţinut poziţia fruntaşă a clasamentului european cinci ani la rând, din 1991 până în 1995, şi a fost campioană mondială la juniori în 1991.

Phillippe Candeloro şi-a câştigat faima internaţională în 1994, când a câştigat sucesiv titlul de Campion al Franţei la patinaj artistic, medalia de bronz la Jocurile Olimpide de Iarnă din Lillehammer, Norvegia, şi medalia de argint la Campionatele Mondiale din Chiba, Japonia. A fost campion al Franţei până în 1997, iar în 1995 a câştigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale. După Jocurile Olimpice de iarnă din 1998, a trecut la profesionişti şi doi ani mai târziu a devenit campion mondial la această categorie.

Bilete „Dracula pe gheaţă”, la Bucureşti şi Cluj-Napoca

Biletele pentru spctacolul „Dracula pe gheaţă” pe care Teatrul pe gheaţă din Sankt-Petersburg îl va prezenta pe 6 aprilie 2016, la Sala Palatului din Bucureşti, şi pe 8 aprilie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim, dar şi online, pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Până pe 15 februarie inclusiv, biletele de la categoriile I-VI au 15% discount.

Categoria Preţ Bilete Bucureşti Bilete Cluj-Napoca
Categoria I 330 lei cumpără bilete cumpără bilete
Categoria II 247 lei cumpără bilete cumpără bilete
Categoria III 213 lei cumpără bilete cumpără bilete
Categoria IV 179 lei cumpără bilete cumpără bilete
Categoria V 145 lei cumpără bilete cumpără bilete
Categoria VI 111 lei cumpără bilete cumpără bilete
Categoria VII 77 lei cumpără bilete cumpără bilete

Cele două reprezentaţii ale spectacolului „Dracula pe gheaţă”, susţinute în România de Teatrul pe gheaţă din Sankt-Petersburg, sunt organizate de Events.