Divna Ljubojevic, supranumită şi vocea îngerilor, va celebra prin actul artistic cel mai mare eveniment al Ortodoxiei, Învierea lui Hristos, într-un eveniment de înaltă ţinută ce va avea loc la Timişoara. Biletele pentru spectacolul din 29 aprilie 2013 se găsesc la Casa de bilete a Operei Naţionale din Timişoara.

Află mai multe detalii despre concertele Divna & Dan Puric din Bucureşti!

Simbol al Serbiei, Divna a cunoscut consacrarea în postura de solist, dirijor şi pedagog, dar şi ca soprană, apreciată la nivel mondial. Alături de corul Melodi, pe care l-a fondat în 1991 şi care o va însoţi în România, Divna interpretează un repertoriu de inspiraţie sacră şi spirituală, ce variază de la pasaje din lucrări antice, la compoziţii contemporane.

Cunoscută pentru abordarea muzicală de o puritate desăvârşită, pentru claritatea tonalităţii şi pentru coloratura vocală ieşită din comun, Divna şi-a încântat fanii prin reprezentaţii susţinute în lumea întreagă. Calităţile vocale deosebite îi permit artistei să îşi asume postura de solist, atât în piese bisericeşti, cât şi în pasaje de operă.

Fiind furată de mică de tainele muzicii sârbeşti, ruseşti şi original bizantine, Divna şi-a desăvârşit pregătirea la Colegiul de Muzică Mokranjac din Belgrad, devenind apoi licenţiat al Academiei de Muzică din Novi Sad. A dirijat încă de la vârsta de 18 ani, fiind remercată în postura de cel mai tânăr dirijor al Primei Societăţi Corale, iar în prezent este dirijor al Ansamblului Melodi.

Cu o zi înaintea spectacolului din Timişoara, Divna va susţine două reprezentaţii la Bucureşti, pe scena Ateneului Român. Cele două spectacole, acare îl au ca şi invitat special pe Dan Puric, vor avea loc pe 28 aprilie de la ora 16:00 şi, respectiv, de la ora 20:00.