Acest eveniment a avut loc in data de 28 Apr 2013.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

Duminică, 28 aprilie 2013, de la 16:00 şi 20:00, Divna va susţine două spectacole speciale de Paşte la Ateneul Român din Bucureşti. Alături de talentata soprană pe scena bucureşteană va fi Dan Puric.

Divna Ljubojevic s-a născut în Belgrad (Serbia) ȋn 1970. De la o vârstă fragedă a început să cânte împreună cu Grupul Mănăstiri Vavadenje, unde i-au fost puse bazele tehnicii sale vocale remarcabile. Câţiva ani mai târziu se înscrie la Colegiul de Muzică Mokranjac din Belgrad, iar mai apoi devine studentă a Academiei de Muzică din Novi Sad. În urma acestei perioade de perfecţionare, Divna devine dirijorul Corului Mokranjac şi conduce din 1989, pentru o perioadă de doi ani, „Prima Societate Corală” din Belgrad. Ȋn 1991 înfiinţează Ansamblul Melodi cu care începe să susţină concerte de muzică bisericească veche şi contemporană.

Având în vedere calităţile vocale excepţionale, Divna a abordat pe lângă muzică bisericească şi pe cea de operă, reuşind să se adapateze foarte uşor exigenţelor fiecărui stil muzical. Ansamblul Melodi, cu care Divna activează şi în prezent, are în repertoriu poeme, piese din muzică barocă şi cântece interpretate atât în limba engleză, cât şi franceză şi italiană. Acesta a susţinut o reprezentaţie şi în România în anul 2008 la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul Concertului Internaţional de Muzică Bizantină Bucureia Ȋnvierii.

Dan Puric, un actor al cărui talent pare nelimitat

Dan Puric, născut în 1959 în Buzău, este unul dintre cei mai cunoscuţi actori români atât în ţară, cât şi în străinătate. Studiile şi le-a făcut în Bucureşti absolvind Liceul de Artă „Nicolae Tonitza”, iar mai apoi Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” sub îndrumarea lui Dem Rădulescu. S-a remarcat ca actor ȋn Bucureşti, unde până în prezent, joacă în reprezentaţiile Teatrului Naţional „I.L.Caragiale”. Totodată, în calitate de regizor a realizat spectacole precum „Toujours l’amour”, „Made in Romania” sau „Don Quijote”, cu care a urcat pe marile scene ale lumii teatrului mondial, ajungând în Viena, Budapesta, Montreal, New York sau Paris.

Pe lângă teatru, Dan Puric a realizat şi jucat în spectacole de pantomimă, transmise de BBC Belfast Royal College şi din anul 2009 a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi conferenţiari români, susţinând conferinţe în toate colţurile ţări pe teme ce ţin de valorile moralei creştin-ortodoxe, mare parte dintre acestea fiind în colaborare cu Biserica Ortodoxă Română.

Bilete Divna şi Dan Puric la Ateneul Român

Biletele pentru concertul Divna de la Bucureşti se găsesc online pe www.myticket.ro şi variază în funcţie de categorie:

Categoria I: 250 lei
Categoria II: 200 lei
Categoria III: 150 lei