directia5

Joi, 22 octombrie 2009, la Sala Palatului din Bucuresti a avut loc concertul „Panoramic” al formatiei Directia 5.

Trupa a sarbatorit implinirea celor 19 ani de existenta printr-un spectacol de exceptie, fiind evenimentul cu cea mai mare anvergura din cariera formatiei. Concertul a fost acustic, iar ca urmare a unei viziuni panoramice adoptate de membrii formatiei, au cantat intr-un decor specific concertelor unplugged, pentru prieteni. Cu acest prilej, Directia 5 a lansat si cel mai recent album al sau, „Live in studio”.

Au vrut sa multumeasca celor care i-au sustinut aproape doua decenii, asa ca artistii au invitat 200 de fani sa ia parte la concert chiar de pe scena, aproape de ei: Marian Ionescu (bass), Cristi Enache (voce), Niculae Damalan (chitara) si Marius Keseri (tobe). Alaturi de acestia s-a aflat pe scena si Tony Seicarescu, care a sustinut vocea lui Cristi Enache si au facut impreuna un duo vocal ce a primit mii de aplauze din partea publicului.

Locatia evenimentului a fost neincapatoare pentru cei peste 4000 de fani prezenti. Acestia au fost activi toata seara: au dansat, au cantat, au aplaudat si au trait fiecare vers, fiecare poveste spusa de artisti in ritmuri de suflet. Atmosfera a fost magica, muzica s-a auzit clar, perfect, decorul si spectacolul de lumini au completat daruirea si profesionalismul cu care formatia a cantat 2 ore si jumatate. Au aratat prin atitudinea si comunicarea cu publicul, respectul si multumirea pe care le au fata de oamenii care ii aplaudau si le cantau versurile la fiecare melodie.

Le-a fost greu sa plece de pe scena prea repede, asa ca ne-au promis inca 3 melodii, care au devenit, de fapt, inca vreo 10. Spectatorii nu stiau cand aveau sa se opreasca, asa ca ultima ora de concert s-a stat mai mult in picioare, s-a dansat si aplaudat. Au fost momente pline de emotie si regret cand, in final, artistii si-au abandonat instrumentele si s-au inclinat in fata audientei.

Au cantat melodiile „cu istorie”: „Am nevoie de tine”, „Unde esti”, „Cu tine sa zbor”, „Tot ce vrei”, „De unde vine”, „Esti stilul meu”, „Cineva”, „Povestea noastra”, „Lumea e a mea”, „Daca ai stii”, „Si ce daca”, „Anii”, „Superstar”, „Esti ingerul meu”, „Cu nimeni nu te-as inlocui”, „Obsesia”, „Imaginea ta”, dar si piese „fresh”, de pe albumul nou lansat (Live in studio): „Inima mea topita de a ta”, „In niciun caz”.

Mai multe clipuri pe canalul iConcert.ro de pe YouTube!