WonderDay, un eveniment-concept ce a prins un contur foarte promiţător, îşi va deschide porţile în doar două zile. Duminică, 29 iunie 2014, Palatul Mogoşoaia va fi gazda unor concerte speciale ale artiştilor precum Asaf Avidan, Delilah sau Moonlight Breakfast, dar şi a unui număr mare de activităţi ce se vor desfăşura în paralel. Organizatorii pun deja la punct ultimele detalii ale primei ediţii de WonderDay şi promit chiar o vreme bună.

Citeşte şi: INTERVIU: Asaf Avidan – „Concertul este echivalentul unei operaţii în direct, pe scenă”

Accesul în cadrul evenimentului se va face începând cu ora 16:00, iar concertele vor începe de la ora 17:10, când vor urca pe scenă Aylin & The Lucky Charms, urmaţi de Tape Five, de la ora 18:15. De asemenea, trupa Moonlight Breakfast va cânta începând cu ora 19:45, urmaţi de Delilah la 21:15, ultimul concert programat, cel al lui Asaf Avidan, începând cu ora 22:30.

Câte puţin pentru toţi: târguri vestimentare şi de gadget-uri

Un lucru important de ţinut minte despre evenimentul WonderDay este faptul că va avea de oferit o mulţime de activităţi pe care publicul le poate explora în timpul sau în pauza concertelor, într-un decor memorabil: începând cu elemente supradimensionate, până la instalaţii decorative ingenioase, întreg spaţiul va deveni un tărâm fermecat. Pasionaţii de călătorii vor putea participa la discuţiile din colţul de Traveler’s Tale, un spaţiu destinat poveştilor şi experienţelor memorabile.

Pasionaţii, sau, mai degrabă, pasionatele de creaţii româneşti vor avea ocazia să admire, dar şi să achiziţioneze numeroase creaţii vestimare ale creatorilor autohtoni precum Roselect, Exclusives, MiniRock şi Mamisi, dar şi accesoriile gândite de Iutta, Detalii, Lemnia şi Floroniţe, în cadrul spaţiului rezervat pentru Designer’s Fair.

În timp ce doamnele şi domnişoarele vor admira creaţiile româneşti, lângă spaţiul desemnat pentru Designer’s Fair se va organiza HDZone, colţul pasionaţilor de gadgeturi. Aici, pasionaţii vor avea la dispoziţie de la cele mai avansate mecanisme wireless de redare a muzicii până la magnetofoane vintage şi sisteme audio cu pick-up pe care pot asculta colecţia de muzică pe vinyl propusă de HDZone.

Transportul şi accesul la WonderDay

Duminică, 29 iunie, începând cu ora 16:00, orice posesor al unui bilet valid va putea să intre în spaţiul evenimentului. Copii de până în 12 ani vor putea intra gratuit în tărâmul magic din Mogoşoaia, însă numai în prezenţa unui adult.

De asemenea, aşa cum ne-am obişnuit de la evenimentele asemănătoare, în zona de eveniment nu va fi permis accesul cu sticle (inclusiv sticle de parfum peste 100 ml şi deodorante), bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve sau alte alimente, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, arme, băuturi sau mâncare, obiecte contondente, animale de companie, lanţuri, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detaşabil) sau aparate de înregistrare audio-video. De asemenea, în caz de ploaie, accesul cu umbrele nu va fi permis, spectatorilor acesora le este recomandat să-şi aducă pelerine de ploaie.

Harta WonderDay 2014
Harta WonderDay 2014

În ceea ce priveşte transportul până în Mogoşoaia, organizatorii WonderDay ne pot oferi mai multe variante, printre care şi o linie specială de autobus înfiinţată cu sprijinul RATB şi al Primăriei Mogoşoaia, care va circula de la Piaţa Charles De Gaulle până la staţia Palatul Mogoşoaia şi retur la un interval de 25-30 de minute, între orele 15:30-1:00.

Alternativ, spectatorii pot opta şi pentru linia de autobuz preorăşenească 460, care circulă pe ruta Cartier Dămăroaia – Preventoriu (comuna Mogoşoaia), precum şi linia de maxi-taxi 508 cu plecare din Piaţa Chibrit (staţia de metrou 1 Mai).

Pentru vizitatorii ce vor veni pe două roţi, organizatorii menţionează faptul că va exista o parcare special amenajată pentru biciclete chiar la intrarea în zona de eveniment, parcarea pentru maşini fiind situată fie în zona Palatului Mogoşoaia, pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, ori în spatele Poliţiei Locale din Mogoşoaia, ambele cu locuri limitate.

Bilete WonderDay 2014

Biletele pentru WonderDay sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, la casa de bilete a Sălii Palatului şi online pe www.myticket.ro la preţul de 149 de lei. În ziua evenimentului, biletele vor fi disponibile la preţul de 160 de lei, accesul copiilor sub 12 ani, însoţiţi de un adult, fiind gratuit.