Concertul Kitaro de la Bucureşti, care trebuia să aibă loc pe 6 noiembrie 2017, este amânat din nou, de data aceasta din cauza unor probleme organizatorice şi de promovare. De asemenea, concertul din Braşov al artistului, de pe 4 noiembrie 2017, este amânat din aceleaşi motive. Ambele spectacole vor fi reprogramate pentru 2018, iar mai multe detalii vor fi anunţate în următoarea perioadă.

RECENZIE: Kitaro – legenda muzicii new age – ne-a dăruit o oază de spiritualitate la Sala Palatului

Programat iniţial pe 4 mai 2017, concertul Kitaro de la Bucureşti este amânat pentru a doua oară. Anunţul a pornit după anularea spectacolul pe care muzicianul trebuia să îl susţină la Kiev. La baza acestor decizii stă situaţia promoter-ului care nu mai are resurse pentru organizarea turneului lui Kitaro. Astfel, restul concertelor din cadrul turneului de promovare al albumului „Kojiki and the Universe” au fost amânate. Mai multe detalii despre reprogramarea show-urilor instrumentistului vor fi anunţate ulterior.

Fanii care şi-au cumpărat bilete pentru concertul de la Bucureşti, vor trebui să mai aştepte până în 2018 pentru întâlnirea cu artistul nipon. Kitaro transmite publicului său că îşi doreşte ca problemele organizatorice să se rezolve cât mai curând, deoarece este nerăbdător să se revadă cu fanii din România.

Originar din Japonia, Kitaro este un muzician desăvârşit cu o carieră muzicală de peste 40 de ani. Câştigător al unui premiu Grammy şi al unui premiu Golden Globe, muzicianul are puterea de a transpune ascultătorul într-o poveste auditivă, care vorbeşte de la sine şi care se află la limita dintre ficţiune şi realitate. Arta creată de Kitaro este unică şi profundă, sub forma unei alegorii mitice şi fantasmagorice, care trezeşte simţurile şi emoţiile celui care ia parte la ea.

De-a lungul carierei sale, Kitaro a lansat peste 20 de materiale de studio, 7 albume live şi 42 de compilaţii. „Matsuri”, „Silk Road”, „The Light Of The Spirit” şi „Caravan Sary” se numără printre cele mai cunoscute piese ale artistului.