Acest eveniment a avut loc in data de 15 May 2016.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Duminică, 15 mai 2016, începând cu ora 20:00, grupul Vijay Iyer Trio va susţine un concert la Teatrul Elisabeta din Bucureşti, în debutul celei de-a VIII-a ediţii a festivalului culturii indiene „Namaste India”, ce se va desfăşura în perioada 15 mai – 30 iunie.

Vijay Iyer este un nume sonor în lumea jazzului, fiind desemnat „Artistul Anului 2015” și „Pianistul Anului 2014”, conform DownBeat, cel mai sever clasament de jazz la nivel mondial, pe baza votului criticilor de profil din întreaga lume.

Profesor permanent la Harvard, pianist, compozitor şi producător de origine indiană, Vijay Iyer a compus peste 20 de albume şi a primit numeroase premii printre care şi Grammy (2010), pentru albumul „Historicity”, la categoria „Cel Mai Bun Album de Jazz Instrumental”.

Nu este prima dată când trio-ul concertează pe pământ românesc. Aceştia au fost prezenţi şi în 2013, atunci când au concertat la Sala Radio, pentru a promova „Accelerando”, albumul care a fost votat „Albumul de Jazz al anului 2012”, în cadrul a 3 sondaje diferite la care au participat sute de critici din toată lumea.

Vijay Iyer va reveni în România în aceeaşi formulă, alături de Marcus Gilmore (percuție) şi Stephan Crump (bass), pentru a promova cel mai recent material discographic, „Break Stuff” (2015).

În deschiderea concertului, de la ora 18:30, va fi proiectat filmul „Radhe Radhe: Rituri de Holi” (2014), având coloana sonoră semnată de Vijay Iyer.

Bilete Vijay Iyer Trio de la Teatrul Elisabeta din Bucureşti

Biletele pentru concertul Vijay Iyer Trio de la Teatrul Elisabeta din Bucureşti, de pe 15 mai 2016, pot fi achiziţionate din reţeaua Bilet.ro şi online de pe www.bilete.ro şi www.eventbook.ro, la mai multe categorii de preţ.

Categorie Preţ până pe 4 aprilie Preţ după 4 aprilie
Categoria I 115 lei 135 lei
Categoria II 80 lei 100 lei

Evenimentul este organizat de Jazz Fan Rising în colaborare cu Centrul Cultural Rabindranath Tagore.