Joi, 29 iulie 2021, de la ora 21:00, trupa VAMA susține primul concert din acest an în fața unui public atât de numeros, aflat în fața scenei, la Arenele Romane din Bucureşti. Pe lângă prezența unor invitați speciali, Omu Gnom și Dan Byron, în cadrul concertului trupa trupa va lansa două piese în premieră. Accesul se face pe baza certificatului de vaccinare printat.

Concertul din această vară vine exact la un an distanță de concertul de la Arenele Romane, care a adunat 350 de oameni, care au purtat măști și au respectat măsurile de distanțare socială.

Trupa pregăteşte un adevărat spectacol, în care vor include, pe lângă hit-uri celebre VAMA și Vama Veche, și cele mai noi single-uri „Cântă cu mine” și „Îmi pare rău”- produs la Londra cu producătorul muzical Matt Lawrence, deținător al premiului Grammy pentru albumul „Babel” al celor de la Mumford & Sons.

Nu am vrut să revenim live oricum, într-un concert banal, deși tentația este mare pentru că suntem disperați să privim de pe scenă oameni fără mască care să se bucure de muzica noastră. Așa că ni s-a părut o idee bună s-o facem în același loc ca anul trecut, ca un fel de victorie asupra acestei pandemii care ne-a bulversat pe toți. Mi-ar plăcea să știu că publicul prezent anul trecut care a însemnat pentru noi un sprijin moral greu de cuantificat va fi prezent în totalitate pe 29 iulie și că vor striga din public – și eu am fost anul trecut!. O să facem un playlist generos, vom avea cântece live în premieră și vom reorchestra mișto câteva cântece cunoscute. Și vom rupe scena ca scăpați din lanț :) Mulțumim anticipat publicului, partenerilor și tuturor celor care vor face acest comeback posibil.” a declarat Tudor Chirilă.

Tot în premieră, trupa VAMA va lansa în această vară și un documentar de scurt metraj, intitulat „Regii Pandemiei”, care a fost filmat în timpul concertului de anul trecut. Acesta va putea fi urmărit în premieră pe PRO TV Plus, începând cu data de 15 iulie, pe voyo.ro de pe 12 iulie și din 5 august. Documentarul va fi disponibil și pe canalul de YouTube al trupei VAMA. Regizorul Mihai Dragolea spune, cu umor și atenție la detalii, povestea spectacolului trupei, care s-a încumetat la singurul concert de pe o arenă mare, în vara lui 2020.

În urma destrămării trupei Vama Veche, în anul 2006, s-a format trupa Vama, o formaţie de muzică pop-rock, compusă din Tudor Chirilă (voce), Eugen Caminschi (chitară), Lucian Cioargă (tobe), Dan Opriş (bass) şi Gelu Ionescu (clape).

Primul album al trupei, „Vama” (2008), a fost lansat printr-un concert la Arenele Romane. Cu melodiile „E plin de fete”, „Pe sârmă”, „Suflet normal” şi „Bed For Love” trupa s-a instalat din nou în topurile muzicale. „2012”, cel al doilea album, a fost lansat printr-un concert la Sala Palatului. „Copilul care aleargă către mare”, „Fata în boxeri şi în tricoul alb”, „Post iubire”, „Cântec de găsit” sunt melodiile care au devenit printre cele mai cunoscute de pe acest album. „Better” (2017), cel de-al treilea album, produs în colaborare cu producătorul britanic James Lewis, este în totalitate în limba engleză. Albumul a fost lansat printr-un concert la Sala Polivalentă din Capitală.

În timpul pandemiei a produs conținut prin canalele de social media: „Absolvirus” – petrecerea online pentru absolvenții de liceu și facultate care nu au beneficiat de un banchet în 2020. „VAMAFEST” – primul festival digital al unei trupe din România, un maraton de muzică și educație care s-a întins pe două zile. „VAMA deschide Vama” – un dublu concert la apus și răsărit care s-a remarcat prin calitatea producției și direcția cinematografică, unic în peisajul muzical de streaming, cu 3200 de bilete vândute online.

Bilete VAMA la Arenele Romane din Bucureşti

Biletele pentru concertul VAMA „ia-ți show-ul înapoi” de la Arenele Romane din Bucureşti, de pe 29 iulie 2021, pot fi achiziţionate din reţeaua iaBilet şi online de pe www.iabilet.ro, la următoarele categorii de preţ.

Categorie Earlybird Presale La intrare
Acces General 79 lei 89 lei 100 lei bilete
Golden Circle 99 lei 109 lei 150 lei bilete
  • Earlybird Acces General – doar primele 200 de bilete
  • Earlybird Golden Circle – doar primele 200 bilete
  • Presale Golden Circle – doar 300 bilete
  • Sunt puse in total 2500 de bilete

Fanii care nu reușesc să ajungă la Arenele Romane, pot urmări concertul online, pe platforma vstage.ro, iar biletele se găsesc tot pe iabilet.ro.

Conform normelor în vigoare date de autoritățile române, evenimentul este disponibil doar pentru fanii vaccinați, care trebuie să vină cu certificatul de vaccinare printat. Eventualele modificări legislative vor fi comunicate ulterior de către organizatori.

Concertul VAMA de la Arenele Romane din Bucureşti este organizat de către BestMusic Live Concerts.