Acest eveniment a avut loc in data de 1 Nov 2012.
Vezi alte evenimente cu , .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 1 noiembrie 2012, Steve Vai va concerta la Sala Palatului din Bucureşti în cadrul turneului internaţional, „The Story Of Light”. Renumitul chitarist a mai concertat în România în 2009, la Braşov şi în 2010, în Capitală. Concertul va fi deschid de la ora 20:00 de un recital susţinut de Beverly McClellan, finalistă a competiţiei The Voice din Statele Unite.

Vezi cum a fost la precedentul concert al lui Steve Vai la Bucureşti!

Steve Vai este considerat în prezent, unul dintre cei mai talentaţi chitarişti din lume. Primul său mentor pentru chitară a fost nimeni altul decât Joe Satriani, de la care a început să ia lecţii de la vârsta de 12 ani. La 18 ani Steve Vai compunea deja partituri pentru Frank Zappa, alături de care avea să concerteze mai târziu.

Artistul a revoluţionat tehnica instrumentului la care cântă, fiind printre primii care a folosit chitara cu şapte corzi. Steve Vai şi-a pus semnătura şi pe seria de modele de chitară JEM, concepute alături de renumitul brand Ibanez. De-a lungul carierei sale, Steve Vai a fost recompensat cu premii importante pentru talentul şi munca sa. Printre acestea se numără trei trofee Grammy şi prestigiosul premiu Les Paul, oferit de TEC Foundation.

Steve Vai este renumit şi datorită implicării sale active în alte proiecte. Unul dintre acestea este fundaţia „Make a Noise”, pe care artistul a înfiinţat-o alături de Ruta Sepetys. Scopul acestui proiect este acela de a oferi instrumente şi educaţie muzicală unor tineri cu aptitudini în domeniu, dar fără posibilităţi financiare. În 2012 a fost creată şi bursa Steve Vai Guitar, ca rezultat al colaborării dintre  fundaţia „Make a Noise” şi Musicians Institute College of Contemporary Music.

Bilete Steve Vai

Biletele pentru concertul Steve Vai de la Sala Palatului din Bucureşti se găsesc la diferite categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă:

Categoria I: 265 lei
Categoria II: 210 lei
Categoria III: 165 lei
Categoria IV: 125 lei
Categoria V: 90 lei

Biletele pot fi achiziţionate  online, de pe www.myticket.ro, dar şi din reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu şi de la Sala Palatului.