Acest eveniment a avut loc in data de 25 Jun 2013.
Vezi alte evenimente cu , , , , .
Vezi alte evenimente la din .

Marţi, 25 iunie 2013, de la ora 20:00, Steve Vai se întoarce la Bucureşti pentru a susţine un concert alături de Evolution Tempo Orchestra, sub bagheta lui George Natsis, în cadrul primei ediţii a festivalului Eco Fest. Concertul de la Arenele Romane face parte din „Evolution Tempo Orchestra Tour” şi în deschidere vor cânta trupele Publika şi Hynoptique.

RECENZIE: O seară de poveste pe ritmuri de chitară cu Steve Vai 

Steve Vai este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi chitarişti din lume, compoziţiile sale putând fi considerate adevărate opere de artă. În timp ce majoritatea muzicienilor ar putea fi încadraţi cu uşurinţă într-o anumită categorie, viziunea muzicală unică a lui Steve Vai rămâne imposibil de clasificat. După mai bine de 20 de ani, continuă să îmbine măiestria şi abilitatea artistică profundă pentru a explora spectrul emoţiilor umane.

Creaţiile lui se bucură de o unicitate desăvârşită, şi după cum declară chiar el, îi place să se autodepăşească şi să încerce imposibilul: „Întotdeauna am fost condus de o dependenţă de a crea sound-uri unice- nu mai bune decât cele pe care le fac alţi oameni, ci doar diferite. Lucrurile care nu au mai fost făcute înainte mă atrag cel mai mult.

Încă din copilărie a fost influenţat de Led Zeppelin şi de rock-ul progresiv, dezvoltând o înclinaţie către latura conceptuală a rockului. Din această perspectivă, Vai consideră că albumul lansat in 2001, „Alive in an Ultra World„, reprezintă apogeul eforturilor sale conceptuale.

Albumul conţine piesa „Whispering a prayer” care i-a adus artistului o nominalizare la Grammy şi despre care spune: „Este probabil cea mai frumoasă piesă pe care am cântat-o în viaţa mea. De fiecare dată când o cânt, sunt copleşit de sentimente de libertate şi fericire.” Însă această nominalizare nu este nici pe departe cea mai importantă realizare a chitaristului american, el câştigând trei premii Grammy şi alte 40 de premii pe parcursul carierei solo, începută în 1983.

Moştenirea artistică a lui Steve Vai

Mentorul său a fost Joe Satriani, cu care a studiat chitara încă de la vârsta de 12 ani, făcându-se remarcat o dată cu intrarea în trupa lui Frank Zappa, în 1980, cu care a colaborat până în 1982. A mai colaborat cu trupe precum Whitesnake, Alcatrazz, unde l-a înlocuit pe Yngwie Malmsteen în 1985, şi Public Image Ltd. De asemenea, a mai făcut parte din trupa lui David Lee Roth în perioada 1985-1990.

Nu numai muzica lui Vai a avut o influenţă uriaşă asupra hard rockului contemporan, ci şi chitara sa. Vai a revoluţionat tehnica acestui instrument, fiind printre primii care au cantat la o chitară cu şapte corzi, iar în 1987 ajuta brand-ul Ibanez să creeze seria de chitare JEM.

De-a lungul carierei sale, Vai a fost ghidat de dorinţa de a face o lume mai bună prin intermediul muzicii şi a acţiunilor sale. Din acest motiv înfiinţează în 1988 fundaţia „Make a Noise„, prin care le oferă tinerilor muzicieni instrumente pe care aceştia nu şi le-ar permite şi o educaţie muzicală adevărată.

Steve Vai deţine o discografie impresionantă ce include opt albume de studio, două albume speciale, opt albume live, doisprezece soundtrack-uri, douăzeci de compilaţii şi şapte videoclipuri. Totodată a mai colaborat la alte 44 de albume, cântând cu artişti precum Alice Cooper şi Ozzy Osbourne.

Bilete Steve Vai la „Eco Fest” Bucureşti

Bilete pentru concertul Steve Vai din cadrul primei ediţii „Eco Fest” se pot cumpăra din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro la mai multe categorii de preţ.

Categoria Preţ
Categoria I 200 lei cumpără bilete
Categoria II 150 lei cumpără bilete
Categoria III 100 lei cumpără bilete
Categoria IV 50 lei cumpără bilete

Festivalul „Eco Fest” este organizat de Cramps Music, Energia Media Grup şi InMusica Events.