Luni, 25 aprilie 2016, de la ora 20:00, pianistul cubanez Roberto Fonseca va susţine un concert la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, în cadrul primei ediţii a evenimentului Exploring Jazz. Concertul face parte din turneul de promovare al ultimului album al artistului, intitulat „At Home”. Alături de artist, vor mai urca pe scenă Ramsés Rodriguez, la tobe, şi Yandy Martinez, la bas, iar invitaţii speciali ai serii vor fi Adrian Naidin Quartet şi Vali Boghean Band, două grupuri de muzicieni cunoscute pentru calitatea incontestabilă a actului artistic.

Exploring Jazz reprezintă un nou concept muzical care are ca scop să aducă pe scenele româneşti unii dintre cei mai apreciaţi artişti ai jazz-ului internaţional, iar faptul că primul invitat la acest eveniment este Roberto Fonseca, nu e deloc o întâmplare. Renumitul pianist cubanez şi-a dedicat timpul muzicii încă din copilărie, influenţat şi de mediul artistic din sânul familiei sale, ambii părinţi fiind muzicieni. Iniţial a început să studieze tobele, însă mai târziu şi-a descoperit pasiunea pentru pian, instrumentul care l-a fascinat în permanenţă.

Pianistul Roberto Fonseca a început să-şi consolideze cariera artistică odată cu prezenţa la festivalul Havana Jazz Plaza, iar în 1999 lansează şi primul album, cu care reuşeşte să obţină premiul Cuba’s Best Album. Acest premiu îl ambiţionează să înceapă să lucreze la două proiecte solo care îmbină influenţe de jazz latin, muzică urbană, afro-cubaneză şi hip-hop.

Evoluţia muzicală a lui Roberto Fonseca s-a concretizat prin colaborarea şi turneul mondial alături de Buena Vista Social Club, dar şi prin lansarea proiectului „Zamazu”, care adună ritmuri de jazz şi ritmuri cubaneze şi africane. De asemenea, în 2012 artistul lansează şi un nou album, intitulat „Yo”, care îi aduce o nominalizare la premiile Grammy pentru cel mai bun album de jazz latino si numeroase laude din partea criticilor de specialitate.

Concertul celebrului muzician cubanez Roberto Fonseca a fost anunţat iniţial la Sala Palatului, dar a fost mutat la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, la aceeaşi dată. Biletele achiziţionate îşi păstrează valabilitatea, putând fi preschimbate atât de la punctele de vânzare de unde au fost cumparate, cât şi în ziua concertului de la punctele semnalizate. Înainte de a concerta la Bucureşti, artistul va face o oprire şi la Cluj-Napoca, unde va susţine un concert pe 23 aprilie, la Filarmonica de Stat „Transilvania”.

Bilete Roberto Fonseca Trio la Teatrul Naţional Bucureşti

Biletele pentru prima ediţie a evenimentului Exploring Jazz, care îl are ca invitat pe Roberto Fonseca la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti, sunt disponibile online pe www.ticketnet.ro, www.myticket.ro şi www.iabilet.ro, iar preţul biletelor diferă în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categoria Preţ
Categoria VIP 198 lei
Categoria I 149 lei
Categoria II 100 lei
Categoria III 70 lei

Concertul pe care Roberto Fonseca îl va susţine la Sala Palatului din Bucureşti este organizat de Spectaculis.