UPDATE: Concertul Pianistului Roberto Fonseca a fost mutat la Teatrul Naţional Bucureşti, pe aceeaşi dată. Biletele achiziţionate îşi păstrează valabilitatea, putând fi preschimbate atât de la punctele de vânzare de unde au fost cumparate, cât şi în ziua concertului de la punctele semnalizate.

Pianistul cubanez Roberto Fonseca va susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pe 25 aprilie 2016, la prima ediţie a evenimentului Exploring Jazz. Alături de Roberto Fonseca, pe scenă vor urca prietenii săi, Ramsés Rodriguez, la tobe, şi Yandy Martinez, la bas. Invitaţi speciali ai serii vor fi Adrian Naidin Quartet şi Vali Boghean Band, două grupuri de muzicieni cunoscute pentru calitatea incontestabilă a actului artistic.

Exploring Jazz este un nou concept ce îşi propune să aducă pe scenele românești cele mai reprezentative nume ale jazzului internaţional.

Pianist de referinţă al scenei internaţionale de jazz, Roberto Fonseca este apreciat şi cunoscut pentru stilul său inedit care îmbină influenţele clasice cu cele afro-cubaneze. În copilărie a studiat tobele, reorientându-se mai târziu către pian, instrumentul care a continuat să îl fascineze până în prezent.

Fonseca şi-a început cariera la festivalul Havana Jazz Plaza. În 1999, primul său album, pe care l-a înregistrat împreună cu Javier Zalba şi grupul Temperamento, a obţinut premiul Cuba’s Best Album. Această recunoaştere l-a determinat să lucreze la două proiecte solo în care se pot simţi influenţe de jazz latin, muzică urbană, afro-cubaneză şi chiar hip-hop.

La scurt timp după lansarea proiectelor solo, Roberto Fonseca a plecat în turneu cu Buena Vista Social Club, sub îndrumarea lui Ibrahim Ferrer, urmând o serie de peste 400 de concerte, în toată lumea. Experienţa acestui turneu i-a oferit pianistului o nouă perspectivă asupra muzicii, găsindu-şi inspiraţia pentru următorul proiect, „Zamazu”, o fuziune de jazz, muzică tradiţională cubaneză şi ritmuri africane.

Au urmat ani plini pentru Fonseca, acesta fiind invitat la cele mai importante festivaluri de jazz din lume şi colaborând cu nume mari ale scenei contemporane, precum Fatoumata Diawara, Omara Portuondo, Carlinhos Brown şi Augusto Enriquez.

În 2012, cubanezul a lansat albumul „Yo”, nominalizat la premiile Grammy, categoria Best Latin Jazz Album. The Daily Telegraph a afirmat despre acest proiect că este „prea bun ca să câştige”, marele premiu fiind, de obicei, atribuit unor proiecte convenţionale şi nu la fel de îndrăzneţe şi inovative ca cel al lui Fonseca.

Înainte de concertul de la Bucureşti, Roberto Fonseca va susţine, pe 23 aprilie, primul său show la Cluj-Napoca, la Filarmonica de Stat „Transilvania”. Atât concertul de la Sala Palatului, cât şi cel de la Filarmonica de Stat „Transilvania” fac parte din turneul de promovare a albumului „At Home”.

„Îmi doresc ca muzica mea să ajungă către cei care încă nu au descoperit-o, în speranţa că, într-o zi, voi ajunge pentru aceştia un punct de referinţă în jazz”, a declarat Roberto Fonseca.

Bilete Roberto Fonseca la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru prima ediţie a evenimentului Exploring Jazz, care îl are ca invitat pe Roberto Fonseca la Sala Palatului, sunt disponibile online pe www.ticketnet.ro, www.myticket.ro, www.iabilet.ro, www.vreaubilet.ro şi www.bilete.ro, iar preţul biletelor diferă în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categoria Preţ
Categoria VIP  198 lei
Categoria I 149 lei
Categoria II 100 lei
Categoria III 70 lei
Categoria IV 50 lei

Concertul pe care Roberto Fonseca îl va susţine la Sala Palatului din Bucureşti este organizat de Spectaculis.