Patrice revine şi în 2013 la Festivalul PLAI de la Timişoara, după concertul SOLD OUT de anul trecut, atunci când mulţi fani nu au mai putut intra la concert din cauza capacităţii limitate a Muzeului Satului Bănăţean. Organizatorii anunţă şi rezidentul festivalului, Maïa Vidal, care va deschide fiecare seară de concerte între 13 şi 15 septembrie.

Patrice revine pentru fanii de la Timişoara

Concertul de la Timişoara al artistului german va avea loc pe 14 septembrie 2013, în a doua zi de festival, şi va promova viitorul album, „The Rising of the Son”, disponibil începând cu 23 august 2013. Patrice va veni cu un show nou, într-o nouă formulă şi cu piese noi şi piese vechi pentru cei care anul trecut nu au reuşit să-l vadă în concert.

Patrice a fost din copilărie puternic influenţat de artişti precum: Burning Spear, Fela Kuti, Bob Marley, Jimi Hendrix sau Bob Dylan. A început să compună muzică de la vârsta de 12 ani, definindu-şi treptat un stil muzical propriu, sub forma unui amestec de ritmuri reggae şi dub jamaicane cu sonorităţi de chitară acustică, funk şi pseudo-jazz. Cu versuri de o puternică încărcătură socială, care vorbesc despre iubire, rebeliune, spiritualitate, viaţă şi moarte, hiturile „Soulstorm”, „Up In My Room”, „Everyday Good”, „You Always You” sau „Clouds” au ajuns rapid în atenţia publicului.

Patrice încheie line-up-ul muzical al festivalului şi se alătură artiştilor deja confirmaţi: ZAZ, Vieux Farka Toure, Baba Zula, Maïa Vidal şi Nuevo Tango Quintet feat. Marili Machado.

Maïa Vidal, rezidentul PLAI Festival 2013

După experienţa reuşită de anul trecut, când festivalul a avut primul artist rezident, Subcarpaţi, anul aceasta cea care va pregăti publicul, în fiecare seară, pentru concerte este Maïa Vidal. Artista creează dependenţă cu sound-ul folk-pop, vocea distinctă şi instrumentele ce o acompaniază.

Nascută în SUA, dintr-un părinte francez şi unul japonezo-german, Maïa a crescut în America, a studiat la Montreal, iar în prezent îşi împarte timpul între Paris şi Barcelona. Primul ei album, „God is my bike” (2011), a fost nominalizat la premiile IMPALA (pan-European Indie Album of the Year) alături de Sigur Ros, Little Dragon şi Adele.

După videoclipurile „Poison” şi „Alphabet of my Phobias”, realizate chiar de ea, Maïa a colaborat cu Joana Colomar la producţia clipului piesei „Follow Me”, bazat pe un basm al fraţilor Grimm, care i-a adus o nominalizare alături de Lana del Rey şi Rihanna la UK Music Video Awards pentru cel mai bun videoclip pop.

Bilete PLAI Festival 2013

Biletele şi abonamente pentru festivalul PLAI 2013 pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro la următoarele preţuri:

Categorie bilete Până pe 12 septembrie La intrare
Bilet de o zi 40 lei 50 lei  cumpără bilet
Abonamente (pentru 3 zile) 80 lei 100 lei  cumpără abonamente

PLAI nu înseamnă doar muzică, timp de trei zile, de vineri până duminică, la Muzeul Satului Bănăţean, dar şi în alte locaţii din oraş, vor fi numeroase ateliere, proiecţii de filme, expoziţii, activităţi pentru copii, concursuri sau cursuri. PLAI este şi cel mai mare festival de „world music” din Europa organizat 100% de către voluntari şi singurul festival din România ajuns în finala European Festival Awards 2012.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Consiliul Judeţean Timiş.