Vieux Farka Tour va susţine un concert în cadrul Festivalului PLAI de la Timişoara. Evenimentul o mai are ca invitată pe ZAZ şi va avea loc între 13 şi 15 septembrie 2013 la Muzeul Bănăţean. În cea de-a doua zi a festivalului, Viuex Farka Tour îşi va prezenta cel mai recent album, „Mon Pays” ce va fi lansat în 24 mai 2013.

Artistul vine tocmai din Niafunke, Mali, iar povestea a luat naştere în 1981. Este o poveste începută cu o generaţie înainte şi continuată cu pasiune şi talent de Vieux Farka Toure. Tatăl său, Ali Farka Toure, celebrul chitarist din Mali, a colaborat în ultimii săi ani de viaţă la câteva piese care apar pe albumul de debut al lui Vieux. Deşi la început baterist, Vieux trece la chitară în 2001, decizie care îi va aduce mai târziu supranumele de „Hendrix din Sahara”.

De la primul album lansat în 2007, Vieux a lansat încă şapte, având o serie de colaborari cu artişti precum Toumani Diabate, Dave Matthews, John Scofield, Derek Trucks sau israelianul Idan Raichel „The Toure-Raichel Collective”, primite foarte bine de critici şi public deopotrivă. Ultima dintre ele este apreciată ca fiind una dintre cele mai bune colaborări afro-pop ale tuturor timpurilor.

Stilul său, deşi rămâne fidel direcţiei trasate de Ali Farka Toure, încorporează elemente noi latine şi rock. Energia şi dexteritatea sa au devenit celebre printre fanii de world music, în special de la lansarea primului său album live, în aceeaşi lună în care a deschis Cupa Mondială FIFA 2012 în Africa de Sud.

Festivalul PLAI 2013 aduce artişti din toate colţurile lumii, cu o muzică pe cât de diversă, pe atât de binevenită pe scena festivalului. Aceştia vin cu dorinţa de a transmite publicului un mesaj şi o poveste adusă de departe.

Bilete Plai 2013

Biletele şi abonamente pentru festivalul Plai 2013 pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim şi online de pe www.eventim.ro la următoarele preţuri:

Categorie bilete Până pe 12 septembrie La intrare
Bilet de o zi 40 lei 50 lei cumpără bilet
Abonamente (pentru 3 zile) 80 lei 100 lei cumpără abonamente