Acest eveniment a avut loc in data de 15 May 2014.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Joi, 15 mai 2014, Mariza va susţine un concert magistral la Sala Palatului din Bucureşti. Supranumită de criticii din întreaga lume drept „noua regină a muzicii fado”, Mariza pregăteşte pentru publicul român un repertoriu bine înrădăcinat în istoria clasică a muzicii fado.

Îmbinând poezia muzicii folk portugheze, cadenţele arabice cu ritmurile africane şi braziliene, Mariza s-a remarcat pentru prima dată în cadrul concertului de comemorare a celei mai cunoscute artiste de fado, Amalia Rodrigues. Odată cu lansarea albumului de debut, „Fado em Mim”, în 2001, artista a primit nu mai puţin de patru discuri de platină în Portugalia. Al doilea album, „Fado Curvo”, a atins locul şase în topul Billboard, Mariza devenind astfel artista cu cele mai mari vânzări din istoria muzicală a Portugaliei.

„Chiar dacă sunt multe «fadistas» (…), noua Regină a Muzicii Fado este Mariza! Multipla nominalizată la premiile Grammy şi câştigătoare a premiului BBC pentru Cel mai Bun Artist European, Mariza reprezintă transpunerea contemporană a unor tradiţii istorice.” – Culture Trip

Mariza a reuşit să transforme poveştile culturii tradiţionale portugheze în adevărate legende muzicale ce au consacrat-o. În 2004, cu ocazia Jocurilor Olimpice din Atena, Mariza este invitată să cânte în duet piesa „A Thousand Years” alături de Sting, piesă inclusă ulterior pe albumul oficial al Jocurilor Olimpice.

Odată cu lansarea materialului „Concerto em Lisboa” în 2007, „noua regină a muzicii fado” devine primul artist portughez nominalizat la Premiile Grammy, cele mai importante premii muzicale din lume. Având colaborări cu artişti precum Tito Paris, Concha Buika, Rui Veloso, Ivan Lins sau Dominic Miller, Mariza reafirmă conexiunea cu stilul clasic al muzicii fado, întorcându-se la creaţiile celor mai reprezentativi compozitori din istoria genului, precum Alfredo Marceneiro.

„Într-un singur deceniu, Mariza a vândut un milion de albume şi a susţinut peste o mie de concerte în toată lumea. (…) Regina fado-ului portughez revine acum într-un nou turneu european.” – Euronews

Bilete Mariza la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Mariza de la Sala Palatului din Bucureşti sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta sau online pe www.myticket.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea în sală.

Categorie Preţ
Categoria I 215 lei
Categoria II 185 lei
Categoria III 135 lei
Categoria IV 115 lei
Categoria V 85 lei

Concertul este organizat de Amphitrion.