Acest eveniment a avut loc in data de 20 Jun 2014.
Vezi alte evenimente cu .
Vezi alte evenimente la din .

Vineri, 20 iunie 2014, de la ora 20:00, legendara trupă Jethro Tull revine în România, împreună cu Jan Anderson, într-un concert la Sala Palatului din Bucureşti, pentru promovarea noului album, „Homo Erraticus”.

Formată în anul 1967 în orasul Blackpool, Anglia, trupa Jethro Tull a fost un fenomen unic în istoria muzicii. Concepută ca o trupă de blues psihedelic, muzica Jethro Tull a fost întotdeauna un complex care cuprinde mai multe stiluri, inclusiv blues, jazz, folk, medieval, clasic, hard rock alături de influenţe ale muzicii electronice.

Muzica lor îşi are rădăcinile în blues-ul britanic al anilor ’60 şi este marcată de o tonalitate vocală ieşită din comun, căreia i-a fost adăugat sound-ul flautului. Iniţial formaţia cânta un blues rock experimentat, însă ulterior au inclus şi elemente de rock clasic, folk, jazz sau art rock.

În prezent trupa este formată din: Ian Anderson (flaut, voce, chitară acustică), Florian Opahle (chitară electrică), Scott Hammond (tobe), John O’Hara (keyboards), David Goodier (bass), la care se adaugă ajutorul lui Ryan O’Donnell, în domeniul vocal şi teatral.

Cunoscut ca omul care a introdus flautul în muzica rock, Ian Anderson este fără îndoială „creierul” din spatele a tot ce a creat Jethro Tull. Jethro Tull şi-a creat singură drumul în muzică, într-o mare masură datorită inţeligentei extraordinare a lui Ian. De-a lungul lungii cariere, Ian Anderson şi Jethro Tull au lansat 30 de albume, vânzând peste 60 de milioane de copii în toată lumea.

Amestecul lor de hard rock, folk, blues şi versuri profunde dar şi ironia ideilor şi îmbinarea de o perfecţiune rară între vers şi expresie muzicală le-a adus 11 discuri de aur şi 4 de platină. „Aqualung”, „Thick as a Brick”, „Locomotive Breath”, „Too Old to Rock’n’Roll”, „Too Young to Die” sunt doar câteva din piesele care au făcut istorie şi care vor putea fi ascultate live la Bucureşti.

Bilete Jethro Tull la Sala Palatului

Biletele pentru concertul Jethro Tull de la Sala Palatului din Bucureşti se găsesc în reţeaua Eventim sau online pe www.eventim.ro, la următoarele preţuri:

Categorie Preţ bilete
Categoria VIP 250 lei  cumpără bilete
Categoria 1 200 lei cumpără bilete
Categoria 2 150 lei cumpără bilete
Categoria 3 100 lei cumpără bilete
Categoria 4 50 lei cumpără bilete

Concertul Jethro Tull din 20 iunie 2014 de la Sala Palatului este un eveniment organizat de Project Events.