Duminică, 19 februarie 2017, de la ora 19:30, Jethro Tull (performed by Ian Anderson) revine în România cu un concert la Filarmonica Banatul din Timişoara.

Înfiinţată în 1967, de solistul şi flautistul Ian Anderson, Jethro Tull este o formaţie britanică de muzică rock, care a vândut peste 60 de milioane de albume în toată lumea. Trupa utilizează în compoziţiile sale elemente de muzică clasică, folclorică, jazz şi art rock. Muzica grupului îşi are rădăcinile în blues-ul britanic al anilor ’60 şi este marcată de o tonalitate vocala ieşită din comun, căreia i-a fost adăugat sound-ul flautului.

Formaţia are lansate 21 de materiale discografice şi 94 single-uri și EP-uri. Printre cele mai cunoscute piese Jethro Tull se numără: „Aqualung”, „Thick as a Brick”, „Locomotive Breath”, „Too Old to Rock ‘n’ Roll: Too Young to Die!”.

Jethro Tull şi-a schimbat frecvent componenţa, din care au făcut parte numeroşi instrumentişti celebri. De asemenea, formaţia a colaborat pentru concertele lor cu mai mulţi muzicieni de renume, precum: Phil Collins, Matt Pegg, Paul Burgess şi Steve Bailey.

De-a lungul carieriei, trupa a susţinut numeroase concerte sold out, a cântat în deschiderea lui Pink Floyd şi a câştigat premiul Grammy pentru cea mai buna reprezentaţie hard rock/metal în 1989. Cu 11 discuri de aur şi 5 de platină, Jethro Tull este considerată una dintre cele mai de succes formaţii de rock, atât la nivel național, cât şi internaţional.

Ian Anderson este un muzician de origine scoţiană, cunoscut ca veteranul Jethro Tull şi cel care a reinventat de fiecare dată stilul muzical al formaţiei. Artistul ştie să cânte la numeroase instrumente, precum: chitară, tobe, clape, bass, saxofon şi bineînţeles, flautul care a reprezentat mereu nota de originalitate a trupei. Anderson şi-a conturat şi o carieră solo în care a lansat şase albume de studio şi 2 materiale live.

Bilete Jethro Tull la Filarmonica Banatul din Timişoara

Biletele pentru concertul Jethro Tull de la Filarmonica Banatul din Timişoara, de pe 19 februarie 2017, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ
Categoria VIP 380 lei cumpără bilete
Categoria Premium 310 lei cumpără bilete
Categoria I 245 lei cumpără bilete
Categoria II 170 lei cumpără bilete

Concertul Jethro Tull de la Timişoara este un eveniment organizat de ATER Events.