Acest eveniment a avut loc in data de 9 Mar 2011.
Vezi alte evenimente la .

Miercuri, 9 martie 2011, Gogol Bordello va concerta la Sala Palatului din Bucureşti. Concertul face parte din turneul „We Comin’ Rougher” care promovează albumul „Trans-Continental Hustle„.

Trupa Gogol Bordello este una dintre cele mai cunoscute trupe de gypsy punk din lume. Cu influenţe evidente din Estul Europei, de unde provin o parte din membrii trupei, Gogol Bordello a devenit destul de repede cunoscută după lansarea primului single în 1999. Trupa a fost descrisă de Phill Jupitus, prezentator la BBC Two, că fiind „un pic ca şi cum The Clash s-ar bate cu The Pogues în Estul Europei„.

Despre sound-ul Gogol Bordello se spune că creează dependenţa. O combinaţie multi-etnică care demolează tot ce ştiam despre arta de a amesteca genurile fără a pierde forţa lăutărească originară, muzica Gogol Bordello nu ţine seama de tabu-uri; este o explozie dementă de energie, versuri fără perdea şi umor negru.

Trupa are la activ 5 albume de studio („Voi-la Intruder” – 1999, „Multi Kontra Culti vs. Irony” – 2002, „Gypsy Punks: Underdog World Strike” – 2005,”Super Taranta!” – 2007 si „Trans-Continental Hustle” – 2010), precum şi unul live („Live from Axis Mundi” – 2009), un EP (“East Infection” – 2005) şi sute de spectacole incendiare pe toate scenele lumii.

Membrii trupei s-au cunoscut în 1998 la o nuntă în Vermont, iar patru ani mai târziu şi cu două albume la activ Gogol Bordelo concerta pe aceeaşi scenă din Central Park alături de Manu Chao & Radio Bemba. Şi mai apoi, single după single şi turneu după turneu trupa s-a transformat într-unul dintre principalii promotori ai muzicii gypsy punk.

Ultimul album Gogol Bordello, „Trans-Continental Hustle” ale cărui piese vor răsuna pe scena de la Bucureşti a beneficiat de contribuţia legendarului Rick Rubin, un colaborator de încredere al AC/DC, Johnny Cash, U2 sau Red Hot Chilli Peppers. Discul înşiră 13 piese cu parfum cultural divers, unite într-o manieră originală, tipică Gogol Bordello. Conţine hituri de referinţă, precum „Immigraniada”, o poveste despre imigranţi cu un tempo îndrăcit şi obsedant, sau „Pala Tute”, piesa pe care, din 2008, Madonna a inclus-o în turneul sau mondial în variantă remixata „La Isla Bonita / Lela Pala Tute”.

Informaţii bilete

Biletele pentru concertul Gogol Bordello de la Bucureşti vor fi puse în vânzare de vineri, 21 ianuarie 2011, iar timp de 8 zile (21.01-28.01) ele vor putea fi cumpărate doar de către utilizatorii Yahoo! România, care are pentru ei o ofertă exclusivă: o serie limitată de bilete Yahoo! VIP sectorul A, care includ purple-cocktailuri şi surprize, la un preţ special de 138,6 lei (reducere 30%). Detalii pe www.gogolbordello.ro.

Cumpara bilet

După 28 ianuarie 2011, tichetele vor putea fi achiziţioanate la următoarele preţuri 88 lei, 128 lei, 168 lei şi 198 lei în funcţie de categorie. Acestea vor fi achiziţionate online pe www.eventim.ro, prin reţeaua Eventim. Biletele vor putea fi achiziţionate în trei lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Events.

Concertul de la Bucureşti este oferit de Yahoo! România şi organizat de Events.

Sala Palatului: Str. Ion Câmpineanu 28, Bucureşti.

http://www.youtube.com/watch?v=5oioNZSPqRM