Vineri, 5 mai 2017, de la ora 20:00, George Dalaras susţine concertul „DALARAS Classics” la Sala Palatului din Bucureşti.

Legenda muzicii greceşti se întoarce în România pentru a promova din nou muzica laiko la nivel de artă. După concertul din 2010, George Dalaras revine la Bucureşti pentru a susţine un nou concert în care va aduce spiritul muzicii greceşti pe scena de la Sala Palatului.

Artistul a debutat încă de tânăr, la vârsta de 18 ani, cu single-ul „Prosmoni” („Aşteptare”). De atunci, Dalaras a avut o ascensiune continuă, iar până în prezent a lansat peste 150 de materiale, dintre care aproximativ 95 de albume solo şi 30 de compilaţii. Majoritatea înregistrărilor sale au fost premiate cu discuri de aur şi de platină.

Cântăreţ şi instrumentist desăvârşit, Dalaras ştie să cânte la chitară, precum şi la mai multe instrumente specifice muzicii greceşti: bouzuki, baglamas, tzouras şi outi. Prin compoziţiile sale, muzicianul promovează numeroase stiluri din ţara sa de origine: rebetiko, laïkó, latina şi pop, dar abordează şi influenţe ale muzicii arabe şi israeliene. Totodată, artistul şi-a surprins publicul şi cu interpretări sensibile ale unor piese religioase.

De-a lungul carierei sale, artistul a cântat alături de mai mulţi artişti celebri, printre care: Sting, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Jethro Tull, Yehuda Poliker, Goran Bregovic, Paco de Lucia, Al di Meola şi a colaborat cu unii dintre cei mai mari compozitori ai muzicii greceşti: Mikis Theodorakis, Stavros Kouyioumtzis, Manos Loizos şi Apostolos Kaldaras. De asemenea, a fost invitat să îi cânte lui Nelson Mandela la aniversarea sa.

Un adevărat ambasador al muzicii greceşti în lumea întreagă, George Dalaras a susţinut mai mult de 500 de concerte în marile oraşe ale lumii, chiar şi în Bucureşti. Marile orchestre ale lumii, printre care Orchestra din Viena, cea din Philadelphia, Osipov din Rusia şi orchestra BBC l-au acompaniat de foarte multe ori pe artist.

Bilete George Dalaras la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul George Dalaras de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 5 mai 2017, pot fi achiziţionate online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală.

Categorie Preţ până pe 15 ian Preţ normal
Categoria VIP 208 lei 260 lei bilete
Cateogria I 160 lei 200 lei  bilete
Cateogria II 120 lei 160 lei  bilete
Cateogria III 96 lei 120 lei  bilete

Concertul George Dalaras de la Bucureşti este un eveniment organizat de Vreau Bilet.