Joi, 16 mai 2019, de la ora 20:00, violonistul și compozitorul Edvin Marton revine în concert la Sala Palatului din București, alături de orchestra sa, cu un nou show, „The RockSymphony”.

Edvin Marton, supranumit Prinţul Viorii şi cunoscut în întreaga lume pentru talentul şi stiul său unic, revine la Bucureşti cu un nou show, după ce anul trecut, a adus pe scenă cele mai electrizante şi cunoscute compoziţii muzicale, acompaniat de Orchestra Metropolitană Bucureşti, condusă de dirijorul Daniel Jinga.

Pentru show-ul „The RockSymphony”, Edvin Marton a pregătit un repertoriu vast, cu reinterpretări ale celor mai cunoscute piese ce aparțin unor artiști clasici, precum Vivaldi, până la hit-urile rock, ale trupei Metallica.

În toamna anului trecut, Edvin Marton a fost invitat să participe în calitate de jurat, în cadrul celei de-a 18-a ediții a celui mai mare festival internațional de interpretare din România, Cerbul de Aur.

În cadrul concertelor sale, artistul interpretează la faimoasa sa vioară „Stradivarius Ex Auer”, evaluată la 7 milioane de dolari. Conform etichetei originale, vioara a fost realizată în anul 1699.

Născut într-o familie cu înclinații muzicale, Edvin Marton a început să ia lecții de vioară de la 5 ani. La vârsta de 8 ani a fost admis la una dintre școlile pentru cei mai talentați muzicieni din Moscova. Artistul a susţinut primul concert important la vârsta de 12 ani, împreună cu Orchestra Simfonică din Moscova. La vârsta de 17 ani și-a început studiile la Academia de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, iar în 1993 a devenit tânărul solist al National Philharmonic Concert Agency din Ungaria.

Câștigător al unui premiu Emmy pentru cea mai bună compoziție originală, Edvin Marton a cucerit audiența internațională după colaborarea cu patinatorul rus Evgeni Plushenko și după câștigarea concursului Eurovision în 2008, alături de cântăreţul Dima Bilan.

Bilete Edvin Marton la Sala Palatului din București

Biletele pentru concertul Edvin Marton de la Sala Palatului din București, de pe 16 mai 2019, pot fi achiziţionate din reţeaua iaBilet, dar şi online de pe www.iabilet.ro, la următoarele categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea în sală:

Categorie Earlybird Preţ
Categoria VIP 240 lei 300 lei bilete
Categoria 1 192 lei 240 lei bilete
Categoria 2 144 lei 180 lei bilete
Categoria 3 96 lei 120 lei bilete
Categoria 4 64 lei 80 lei bilete
Categoria 5 40 lei 50 lei bilete

Concertul Edvin Marton de la Sala Palatului din Bucureşti este organizat de Spectaculis.