UPDATE: Concertul lui Diego el Cigala, unul dintre cei mai cunoscuţi cântăreţi de flamenco, a fost amânat pentru o dată care va fi făcută publică cât mai curând. Biletele cumpărate rămân în continuare valabile, iar cei care doresc să le returneze pot face acest lucru la punctele de vânzare de unde le-au achiziţionat.

Marţi, 9 mai 2017, de la ora 20:00, Diego el Cigala susţine concertul „Indestructible”, la Sala Palatulu din Bucureşti.

Unul dintre cei mai iubiţi cântăreţi de flamenco din lume vine pentru prima dată în România pentru a aduce ritmurile fierbinţi şi dansurile latine pe scena de la Bucureşti. Artistul este recunoscut pentru amestecul de genuri exotice din muzica sa, unde domină în principal stilul flamenco. Totodată, în cântecele sale se întâlnesc şi ritmuri din muzica cubaneză, influenţe de jazz şi ritmuri de folk latino-american.

Supranumit „Sinatra al flamenco-ului” de cei de la Billboard, artistul de origine spaniolă a fost mereu apreciat, atât de marii critci muzicali, cât şi de colegii săi de breaslă. Celebrul chitarist Paco de Lucia a declarat că Diego el Cigala are „una dintre cele mai frumoase voci de flamenco din timpurile noastre, o voce dulce care pluteşte deasupra lumii”.

Nascut la Madrid, într-o familie de muzicieni de flamenco, Diego el Cigala a debutat cu discul „Undebel” în 1998. Trei ani mai târziu, artistul a obţinut succesul internaţional, odată cu lansarea materialului „Corren tiempos de alegria”, pentru care obţine o nominalizare la premiile Latin Grammy, la categoria „Cel mai bun disc de flamenco”. O altă distincţie importantă din cariera sa, un premiu Grammy, a venit odată cu lansarea materialului „Lágrimas Negras” (2003), în colaborare cu pianistul cubanez Bebo Valdés.

„Am făcut totul bazându-mă pe intuiţie. Bebo m-a încurajat spunându-mi «Tu cântă ca un ţigan adevărat, iar eu voi cânta ca un cubanez adevărat!» Aşa încât tot ce a trebuit să facem a fost să ne lăsăm purtaţi de inspiraţie”, a mărturisit el Cigala.

Artistul a mărturisit că nu a încercat niciodată să se inspire din muzica altor colegi de breaslă şi a apelat mereu la propria creativitate. „De ce aş încerca să cânt în felul lor? Aceştia sunt geniali în ceea ce fac. Ideea este să cânt tango aşa cum îl simt eu, izvorât din propria mea experienţă. Trebuie să laşi muzica din tine să te învăluie”, a mai declarat artistul.

Spontan şi original, Diego el Cigala îşi alcătuieşte repertoriul doar cu acele piese care i se potrivesc, ca şi cum ar proba rânduri de haine. „Unele îmi sunt prea strâmte, altele prea largi, însă descopăr şi piese care mi se potrivesc perfect. Până la urmă sfârşesc prin a alege cântece care mă emoţionează până la lacrimi. Simt că, dacă acestea m-au mişcat atât de tare pe mine, acelaşi lucru se va întampla şi cu publicul”.

Bilete Diego el Cigala la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Diego el Cigala de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 9 mai 2017, pot fi achiziţionate online de pe www.eventim.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţionarea locurilor în sală. Până pe 15 ianuarie 2017, bilete vor beneficia de o reducere de sărbători de 20%.

Categorie Preţ întreg
Categoria VIP 250 lei bilete
Categoria 1 200 lei  bilete
Categoria 2 150 lei  bilete

Concertul Diego el Cigala de la Bucureşti este un eveniment organizat de Vreau Bilet.