Maestrul Gheorghe Zamfir va fi gazda unui spectacol inedit de Crăciun, ce va reuni pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, pe 18 decembrie 2014, artişti precum Eugen Sârbu, Dan Puric sau Alexandra Coman.

Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi promite un spectacol unic pentru luna decembrie, alături de reprezentaţia special a lui Dan Puric şi a sopranei Alexandra Coman, artistă ce a avut ocazia să cânte alături de nume mari precum Placido Domingo şi Jose Carreras, fiind, de asemenea, un prilej perfect pentru ca violonistul Eugen Sârbu să revină în ţară, din Anglia, alături de vioara sa Stradivarius. Spectacolul va fi completat de către Corului de Cameră Madrigal şi Orchestra Naţională Gheorghe Zamfir, sub bagheta dirijorului Florin Totan.

Pentru cei ce nu au făcut cunoştiinţă cu prietenii maestrului Zamfir, Eugen Sârbu este un violinist cunoscut la nivel internaţional, singurul nume care stă alături de George Enescu în renumitul Oxford Dictionary of Music. După ce activitatea sa a fost premiată cu numeroase distincţii internaţionale, Eugen Sârbu s-a stabilit la Londra, alături de valoara sa vioară Stradivarius, ce datează din anul 1729.

În ceea ce o priveşte pe soprana Alexandra Coman, artista este apreciată pentru faptul că, deşi este tânără, a reuşit să urce pe marile scene ale lumii, interpretând roluri precum anna din opereta „Vaduva veselă” de F. Lehar, Micaela din opera „Carmen” de G. Bizet ori Liu din opera „Turandot” de G. Puccini.

Corul Madrigal, cel mai cunoscut cor din România, este cunoscut ca şi unul dintre cele mai bine cotate coruri de cameră de pe scena internaţională, şi va fi condus, în cadrul concertului de la Sala Palatului, de dirijorul Florin Totan, unul din muzicienii români cu cea mai intensă şi bogată activitate concertistică internaţională.

Programul va cuprinde lucrări folclorice autentice, dar şi lucrările proprii ale maestrului Gheorghe Zamfir, unele fiind chiar inspirate din momentele lui Dan Puric. Spectacolul se înscrie în seria de evenimente DESTINNAȚIE ROMÂNIA, cu participarea extraordinară a artiştilor români, a căror valoare a depăşit în notorietate graniţele României şi ale căror cariere artistice se află permanent, atât în atenţia specialiştilor din domeniu, cât și a publicului internaţional, promovând imaginea României şi a culturii româneşti în lume.

Bilete concert Gheorghe Zamfir la Sala Palatului

Biletele pentru concertul de Crăciun cu Gheorghe Zamfir, de pe 18 decembrie 2014, de la Sala Palatului din Bucuresti sunt disponibile pe www.bilet.ro, la preţuri cuprinse între 49 şi 199 de lei, în funcţie de aşezarea faţă de scenă.

Categoria Preţ
Categoria VIP 199 lei cumpără bilete
Categoria I 149 lei cumpără bilete
Categoria II 99 lei cumpără bilete
Categoria III 75 lei cumpără bilete
Categoria IV 49 lei cumpără bilete