Marţi, 7 noiembrie 2017, de ora 20:00, violonistul Ara Malikian susţine un concert la Sala Palatului din Bucureşti, în cadrul turneului „The Incredible Tour of Violin”. Muzicianul va fi acompaniat şi de alţi instrumentişti celebri, precum: Humberto Armas (violă), Hector El Turco (percuție), Cristina Lopez (violoncel), Jorge Guillen Del Castillo (vioară), Tania Bernaez Abad (contrabas), Nantha Kumar (table indiană) şi Tony Carmona (chitară).

După concertul sold out din 2016, unul dintre cei mai apreciaţi violonişti din lume, Ara Malikian, revine în România pentru a ne prezenta o nouă fantezie a artei sale, dar cu acelaşi caracter exploziv şi sălbatic. Starea de transă va rămâne neschimbată şi de această dată, iar tema spectacolului prezintă adoraţia virtuozului pentru vioară. Noul său album, „The Incredible Tour of Violin” (2016), este inspirat de evoluţia sa muzicală alături de instrumentul său.

Program concert Ara Malikian la Sala Palatului din Bucureşti

19:00 – acces general
20:00 – concert Ara Malikian

Născut în Liban, cu origini armene, Ara Malikian descoperă de mic obiectul său de cult, vioara. Este remarcat la vârsta de 14 ani, iar un an mai târziu devine cel mai tânăr student la prestigioasa Universitate de Muzică și Teatru din Hanovra. De-acolo începe o carieră care îl duce pe marile scene ale lumii, de la Carnegie Hall din New York, până la Salle Pleyel din Paris. Deși trăiește în Madrid, și este considerat cetăţean spaniol, Malikian rămâne un reprezentant fidel al originilor sale orientale.

Artistul împrumută diverse influenţe pentru spectacolele sale, precum: flamenco, tango şi ritmuri arăbeşti, despre care declară că este compet fascinat. Repertoriul său de violonist include majoritatea capodoperelor scrise vreodată pentru vioară, pe care le interpretează în variantă proprie. „El Vals de Kairo”, „Lo Mejor pa ti”, „Bourj Hammoud”, „La Primavera” şi „Broken Eggs” se numără printre cele mai cunoscute opere interpretate de instrumentist. De asemenea, incursiunile sale în diverse culturi îl aduc și pe meleagurile noastre: Malikian cântă în manieră proprie „Ciocârlia” lui Angheluș Dinicu.

Numeroasele lui distincții includ premii precum: „Felix Mendelssohn” (1987, Germania), „Pablo Sarasate” (1995, Spania), „Niccolo Paganini” (Italia), „ZinoFrancescatti” (Franța), „International Artists Guild” (USA) și o nominalizare la Latin Grammy Awards în 2015 la categoria „Best long duration Music Video”.

Bilete Ara Malikian la Sala Palatului din Bucureşti

Biletele pentru concertul Ara Malikian de la Sala Palatului din Bucureşti, de pe 7 noiembrie 2017, pot fi achiziţionate din reţeaua iaBilet sau online de pe www.iabilet.ro, la mai multe categorii de preţ.

Categorie Preţ
Categoria VIP 260 lei
Categoria I 220 lei
Categoria II 180 lei
Categoria III 150 lei
Categoria IV 120 lei

Concertul Ara Malikian de la Bucureşti este organizat de Twin Arts.